reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Nejhledanější témata 2020 dle Googlu: vede koronavirus a volba prezidenta v USA

13.12.2020, Milan Šurkala, aktualita
Nejhledanější témata 2020 dle Googlu: vede koronavirus a volba prezidenta v USA
Vyhledávač Google vydává statistiky vyhledávání za letošní rok 2020. Asi nikoho moc nepřekvapí, že celosvětově vede koronavirus a americké prezidentské volby, a to dokonce i u nás. Z osobností je to v ČR Prymula a Vojtěch.
Rok 2020 pomalu končí a vyhledávač Google zveřejnil statistku nejčastěji vyhledávaných pojmů. Ty lze filtrovat celosvětově nebo i podle země. Výsledky nejsou moc překvapivé, celosvětově i u nás jednoznačně vedl koronavirus. Na druhém místě to jsou shodně americké volby a jejich výsledky. Pak už se to liší a svět pak dále hodně zajímala smrt Kobe Bryanta, konference přes aplikaci Zoom a IPL. Na šesté příčce je dle Googlu India vs New Zealand, sedmá a osmá pozice opět patří koronaviru (coronavirus update a coronavirus symptoms), devátý je Joe Biden a na 10. místě je to Google Classroom.
 
Google logo
 
To v Česku se na třetí místo dostala ČT24 a Google Classroom získal 4. pozici. Na 5. místě je to Ministerstvo zdravotnictví, 6. příčka patří balíčku Office 365, sedmý je Netflix. Na osmém místě je populární televizní seriál Slunečná a příznaky koronaviru si berou až 9. pozici. Na 10. místě jsou pak obecně volby.
 
Zatímco svět nejvíce zajímal Joe Biden, Kim Čong-un, Boris Johnson, Kamala Harris a Tom Hanks, Čechy naopak nejvíce zajímal Roman Prymula, Adam Vojtěch, Jaroslav Flegr, Kazma a Jordan Haj. Z úmrtí to pak byl celosvětově opět Kobe Bryant, Naya Rivera, Chadwick Boseman, Sushant Singh Rajput a George Floyd, v případě ČR má první příčku také Kobe Bryant, ale druhý je Chadwick Boseman a do první pětky se dostal i Diego Maradona (celosvětově až osmý), Eva Pilarová a pětku opět uzavírá George Floyd. Více statistik najdete na stránkách Googlu.
 
Zdroj: Google


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama