reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Největší IT akvizice v historii: Dell chce koupit EMC

12.10.2015, Jan Vítek, aktualita
Největší IT akvizice v historii: Dell chce koupit EMC
Různé zdroje, například The Financial Times, přinesly informace o obchodu, který je označován za vůbec největší akvizici, již poznal IT průmysl. Dell chce totiž koupit společnost EMC, a to za 53 miliard dolarů.
Čili Dell se chystá vytáhnout ze svých kapes sumu odpovídající 1,26 bilionu korun, která tak překračuje český státní rozpočet. Pořídit si za ně chce společnost EMC zabývající se ukládáním dat, jejíž značná hodnota ale tkví v tom, že drží většinový podíl ve VMware.





Dle Reuters je aktuální hodnota společnosti EMC kolem 33 dolarů za akcii, přičemž Dell má zaplatit 25 dolarů z každé akcie v hotovosti a zbytek budou tvořit jisté speciální akcie spojené s VMware. Zajímavé je, že dle této nabídky se cena akcií EMC zvedla asi o 27 procent oproti úrovni, na níž se nacházely před tím, než se o akvizici začalo mluvit.

EMC přitom může využít tzv. Go Shop opatření, čili po dobu šedesáti dní od nabídky firmy Dell bude moci přijmout výhodnější nabídky od jiných potenciálních zájemců. Toto opatření bylo učiněno proto, aby investoři firmy EMC v Elliott Management poté nemohli zpochybňovat výši částky, kterou Dell za EMC nabídl.

Záměrem firmy Dell je, aby se stal firmou ne tak moc závislou na trhu s osobními počítači. Akvizice EMC by mu umožnila zvýšit své aktivity na trhu se správou a ukládáním dat a také s virtualizačními technologiemi. Dell by se tak stal silnou konkurencí pro IBM nebo také Hewlett-Packard, která se již dříve snažila EMC koupit. Ještě dnes by měla společnost Dell přinést oficiální prohlášení.

Zdroj: Hexus.net
reklama