reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Netgear AirCard 785: výkonný 4G/LTE přístupový bod

19.11.2014, Jan Vítek, aktualita
Netgear AirCard 785: výkonný 4G/LTE přístupový bod
Společnost Netgear si připravila výkonný přístupový bod pro sítě 4G/LTE, na který budeme moci navěsit až patnáct zařízení s rozhraním Wi-Fi, přičemž on samotný jim může poskytnout svých 172,8 Mb/s downloadu.
Netgear AirCard 785 můžeme tedy využít jako mobilní přístupový bod na cestách, nebo doma jako záložní připojení k síti. Tak či tak nám poskytne díky 4G/LTE konektivitě rychlost stahování až 172,8 Mb/s a odesílání 57,6 Mb/s, na což samozřejmě musí být mobilní sítě připraveny. Vedle toho podporuje i starší standardy 3G a 2G.





AirCard 785 je vybaven vlastním barevným displejem s úhlopříčkou 4,5 cm, na němž můžeme sledovat aktuální údaje o připojení a stavu samotného zařízení. Dozvíme se tedy, kolik dat bylo staženo od nějakého data, jakého operátora využíváme a jakou síť, počet právě připojených Wi-Fi klientů (jichž může být až 15), různá další upozornění a také stav baterie. Zařízení je totiž vybaveno také vlastní baterií, která vydrží až 10 hodin, což bude záviset i na intenzitě provozu na síti.

Co se týče rozhraní Wi-Fi, zde bohatě postačí standard 802.11 b/g/n s propustností 300 Mbps, i když pro komunikaci připojených zařízení mezi sebou by se leckdy asi hodila i vyšší propustnost. AirCard 785 pracuje v pásmech 2,4 GHz a 5 GHz a podporuje funkci WPS pro rychlé a snadné navázání zabezpečeného připojení. Na jeho těle pak najdeme ještě dva anténní porty, jeden micro USB, navigační a napájecí tlačítka a stavovou LED diodu.

Netgear také poskytuje na portálech Apple iTunes, Google Play a Amazon Appstore aplikaci Netgear AirCard, s jejíž pomocí budeme moci sledovat informace o připojení, mobilní síti a provádět různá nastavení. AirCArd 785 už je možné koupit za doporučenou koncovou cenu 4 200 Kč, resp. 150 euro.

Zdroj: TZ Netgear


reklama