reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Netgear Nighthawk: nejvýkonnější Wi-Fi router na trhu

23.1.2014, Jan Vítek, aktualita
Netgear Nighthawk: nejvýkonnější Wi-Fi router na trhu
Netgear dnes vydal tiskovou zprávu, dle níž se na trh dostal jeho nejvýkonnější Wi-Fi router pro domácnosti, model R7000 Nighthawk. Ten pochopitelně již pracuje se standardem 802.11ac a celkově nabídne propustnost až 1900 Mbps vzduchem.
Využívá k tomu kombinovanou propustnost 600 + 1300 Mbps díky komunikaci v pásmech 2,4 a 5 GHz, dále obsahuje 1GHz dvoujádrový procesor, čtyři gigabitové LAN a jeden WAN, port USB 3.0 a využívá také technologii Netgear Beamforming+. Samozřejmostí je pak řízení kvality služeb QoS, abychom si mohli upřednostnit ty služby, u nichž je zvláště důležitá co nekratší odezva a také zpětná kompatibilita se standardy 802.11a/b/g/n.





Netgear slibuje velmi dobré pokrytí okolí signálem Wi-Fi, a to díky třem externím anténám i zmíněnému Beamforming+, který umožní Wi-Fi signál zaměřit určitým směrem, a to prý i automaticky dle polohy připojeného zařízení.

Dále můžeme zmínit ReadySHARE Vault, volně dostupnou aplikaci pro pro automatické zálohování počítačů s operačním systémem Windows na externí USB disk, podporu Apple Time Machine pro zálohování na počítačích Mac, podporu VPN, nastavitelnou URL pro vytvoření FTP serveru a také otevřený firmware, který je ke stažení na myopenrouter.com.

Netgear také mluví o dalších funkcích, které jsou vlastní nejen tomuto novému routeru, ale i dalším modelům. Jde o Netgear genie pro sledování, správu, konfiguraci či opravu sítě (verze pro Windows 8 bude k dispozici do konce března), MyMedia pro sdílení fotografií, videa či hudby, rodičovskou kontrolu a funkce ReadySHARE USB access, ReadySHARE Printer a AirPrint pro využití přítomného USB 3.0, funkce Netgear EZ Mobile Connect pro skenování QR kódu a snadné připojení do sítě.

Nighthawk (R7000) je dostupný za doporučenou cenu 5590 Kč s DPH, ovšem dostupný je již od 4600 Kč.

Zdroj: TZ Netgear
reklama