reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Netgear uvádí svůj první Wi-Fi router speciálně pro Apple

11.10.2011, Jan Vítek, aktualita
Netgear uvádí svůj první Wi-Fi router speciálně pro Apple
Společnost Netgear si připravila svůj vůbec první Wi-Fi router, který je určen především pro uživatele vybavené hardwarem od firmy Apple. K tomu nabízí také dvoupásmovou síť Wireless-N 600 Wi-Fi a prodávat se bude jako bezdrátový gigabitový...
Společnost Netgear si připravila svůj vůbec první Wi-Fi router, který je určen především pro uživatele vybavené hardwarem od firmy Apple. K tomu nabízí také dvoupásmovou síť Wireless-N 600 Wi-Fi a prodávat se bude jako bezdrátový gigabitový dvoupásmový router WNDRMAC (NETGEAR Wireless Extreme for Mac computer and PC).





Nabídne nám tedy čtyři gigabitové ethernetové porty, dvě samostatná frekvenční pásma 2,4 GHz a 5 GHz - každá se svými anténami a celkovou teoretickou propustností 600 Mbps a vyhrazeným režimem pro streamování videa. Pro zařízení Apple pak nebude chybět podpora Time Machine či tisku pomocí Bonjour, dále tu je certifikace DLNA, integrovaný nástroj pro monitoring využití širokopásmového připojení k Internetu i se statistikami či algoritmy pro řízení QoS (Quality of Service).

Netgear také slibuje jednoduché nastavení a správu, možnost umístění naležato, nastojato či na zeď, automatické zabezpečení spojení s dalším síťovým prvkem pomocí tlačítka na routeru a onom druhém přístroji a další tlačítko poslouží k zapnutí či vypnutí sítě Wi-Fi.

Dále výrobce zmiňuje klasické zabezpečení Wi-Fi Protected Access (WPA-Enterprise a WPA2-Enterprise), 680MHz MIPS procesor, kompatibilitu s IPv6, USB port pro externí disk (FAT16, FAT32, NTFS, EXT2, EXT3) či rodičovskou kontrolu Live Parental Controls.

Netgear WNDRMAC je již v prodeji za doporučenou cenu 3 150 Kč vč. DPH.

Zdroj: TZ Netgear
reklama