Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Niantic a Fold spouští AR hru, kde místo pokémonů sbíráte Bitcoin

30.11.2021, Milan Šurkala, aktualita
Niantic a Fold spouští AR hru, kde místo pokémonů sbíráte Bitcoin
Niantic je znám především díky hře Pokémon GO. Nyní se dal do spolupráce se společností Fold, která se věnuje kryptoměnovým platbám. Spouští hru, kde budou uživatelé v rozšířené realitě sbírat Bitcoiny.
Objevuje se stále více projektů s rozšířenou realitou a hodně známým je např. Pokémon GO od společnosti Niantic. Hráči mohou v reálném světě pomocí AR sbírat virtuální předměty a vývojáři to zkoušeli i s tématikou Harryho Pottera, kde ale neuspěli. Dalším projektem je spolupráce s kryptoměnovým platebním systémem Fold. Ten v rámci své aplikace nabídne herní modul, kde mohou uživatelé místo pokémonů sbírat Bitcoiny.
 
Niantic Fold AR
 
Přesněji řečeno, půjde jen o zlomky této kryptoměny, satoshi. Každých 10 minut se v blízkosti uživatele (do 50 stop, cca 15,5 metru) objeví objekt, který může znamenat odměnu v satoshi, nicméně zde mohou být i různé negativní objekty jako otrávené pilulky, které vás připraví o dosud nasbíranou kryptoměnu nebo hráče třeba zablokují na hodinu. Těchto 10 minut odpovídá času pro těžbu Bitcoinu. Prozatím jde o omezený provoz a hra bude plnohodnotně spuštěna v příštím roce. Umožní nejen nacházet, ale i směňovat kryptoměnu, schovávat ji a sdílet s ostatními. Cílem je vytvořit jakýsi bitcoinový metaverse
 
Niantic Fold AR
klikněte pro zvětšení
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.