Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Nintendo plánuje zbrusu nové levné konzole

8.5.2014, Jan Vítek, aktualita
Nintendo plánuje zbrusu nové levné konzole
Společnost Nintendo odhalila svůj plán na výrobu levných herních konzolí, s nimiž chce již v příštím roce proniknout především na mladých trzích. Nepůjde přitom o levnější verze stávajících modelů, ale o naprosto nové produkty.
Nintendo má nyní v nabídce mobilní konzole včetně Wii U a pak také známé stolní Wii, ovšem o ty se nyní nejedná. Chystané konzole Nintendo mají být zcela nové, čili nebudou vycházet z těch, které jsou již na trhu a impulsy pro jejich výrobu byly prý hned dva. Jednak je Nintendo již tři roky ve ztrátě a pak tu je i fakt, že Čína zrušila zákaz prodeje herních konzolí, který platil minulých 13 let. Dle agentury Bloomberg tedy Nintendo chystá nové konzole již pro příští rok a jednat se má spíše o levnější modely, neboť budou určeny pro mladé a teprv se rozvíjejíci trhy.





Nintendo se v této době potýká s problémy. Firma musela poupravit výhled do budoucna a snížit předpokládaný počet prodaných konzolí Wii U pro poslední fiskální rok rok z 9 milionů na pouhých 2,8 milionů. Konzole 3DS se také neprodávají dle představ Nintenda a to tak změnilo předpokládaný počet 18 milionů prodaných konzolí na 13,5 milionů. To vše byly předpoklady, přičemž ve skutečnosti se za zmíněný fiskální rok prodalo 2,72 milionů konzolí Wii U a 12,24 milionů 3DS, tedy ještě o něco méně.

Není tedy divu, že Nintendo vykázalo za uplynulý rok ztrátu 229 milionů dolarů a podařilo se mu celkově prodat jen 6,17 milionů konzolí Wii U. Sony přitom zvládlo prodat stejný počet konzolí PS4 již za prvních pět měsíců.

Nintendo tedy plánuje zaujmout novými produkty a zástupci firmy potvrdili, že opravdu nepůjde pouze o levnější verze stávajících modelů. Cílovým trhem se dle prezidenta firmy Satoru Iwaty má stát především Čína, jejíž regulace pro vstup na trh Nintendo právě studuje. Chce také uvést na trh figuríny herních charakterů s integrovaným rozhraním NFC, které poslouží k výměně herních informací. Ovlada pro Wii U již má rozhraní NFC zabudované, takže je zřejmé, k čemu se takové figuríny mohou využít.

Firma ale zatím nechce moc pronikat na trh s hrami pro chytré telefony. To ilustruje třeba aplikace, která je v přípravě pro hru Mario Kart 8 pro Wii U. Tato aplikace poslouží pouze ke sledování pokroku nebo ke sledování videí z prostředí hry.

Zdroj: Hexus.net