Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Noctua zdarma nabízí alternativní montážní systém pro NH-L9a

23.4.2013, Jan Vítek, aktualita
Noctua zdarma nabízí alternativní montážní systém pro NH-L9a
Loni na podzim představila společnost Noctua nízkoprofilové chladiče NH-L9 určené pro procesory Intel a AMD. A právě pro sockety AMD je určen model NH-L9a, jehož majitelům nyní Noctua zdarma nabízí alternativní montážní systém, který se...
Loni na podzim představila společnost Noctua nízkoprofilové chladiče NH-L9 určené pro procesory Intel a AMD. A právě pro sockety AMD je určen model NH-L9a, jehož majitelům nyní Noctua zdarma nabízí alternativní montážní systém, který se uplatní u základních desek, na nichž nelze použít velký zadní rámeček, neboť mu v cestě stojí připájené komponenty.





Originální montážní systém SecuFirm2 se dle zástupce Noctuy sice striktně drží specifikací firmy AMD, ovšem jde o to některé základní desky formátu Mini-ITX se jich nedrží (například ASRock FM2A75M-ITX či FM2A85X-ITX) a to je jádro problémů. Nový montážní systém tak nevyužívá zadní rámeček a namísto něj tu jsou pouze plastové podložky, které jej nahrazují, takže je také pravda, že pokud někdo má s instalací tohoto chladiče problémy, může je klidně vyřešit sám. Pokud tedy není úplné trdlo.





Nicméně pokud si chcete nové části objednat, stačí na stránkách výrobce doložit, že daný chladič opravdu vlastníte. Stačí kopie faktur za daný chladič a nekompatibilní základní desku a Noctua vám nové příslušenství pošle. A nakonec firma oznámila to, co asi každému vytanulo na mysl, a sice že bude k nově prodávaným chladičům standardně přikládat také potebné podložky (ty dostaly vlastní označení NM-APS3).

Zdroj: TZ Noctua