Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Notebook jako v bavlnce

18.8.2004, redakce SHW, článek
Notebook jako v bavlnce
Nebývá zvykem, abychom na našich stránkách věnovali kufrům, taškám či batohům pro notebooky, ale dnes jsme se rozhodli udělat výjimku a představit vám příjemnou alternativu "pro mladé" od firmy Dicota, která vyniká zejména neotřelým designem od italských návrhářů...
Taška Dicota Pep.Up by dle stránek výrobce měla být určena pro mladé lidi, které se snaží oslovit zejména neotřelým designem. Tašky se dodávají ve třech barevných variacích: černé, šedé a hnědé, přičemž všem vévodí oranžově zbarvená část, která částečně vykukuje i zpod zavřeného víka.



Obr.01 - Foto kolekce tašek Pep.Up

Brašna má polstrovanou kapsu (na suchý zip), která ochrání váš notebook před drobnými otřesy a nárazy. Pokud byste ale čekali, že výstuž bude na úrovni klasických "kufříků", budete asi zklamáni. Chybí zde totiž na bocích (pochopitelně) pevný rám, který u klasických kufříků kryje notebook ze všech stran. V brašně je dostatek prostoru i na dokumenty, zdroj a další mobilní příslušenství. Přední uzavíratelná kapsa (na zip) nabízí úchyty a kapsičky na pera, CD a mobilní telefon. Pokud i tak by to bylo málo, najdete další prostor v zadní části brašny (opět uzavíratelný zipem). Pro pohodlné nošení poslouží speciální ramenní popruh s polstrovanou protiskluzovou podložkou.



Obr.02 - Foto tašky Pep.Up
Pro zvětšení klikněte myší



Obr.03 - ...otevřená taška
Pro zvětšení klikněte myší
¨


Obr.04 - ...zaplněná taška
Pro zvětšení klikněte myší

Celkově vzato jde o zajímavý nápad, který je ale spíše módním doplňkem, než-li opravdu všestranným pomocníkem. Protože po té, co jej vložíte do oné speciální kapsy, zde již není moc místa pro ostatní věci, byť několik sešitů či pár menších knih se sem vejde. Musíte mít však na paměti, že se sem ještě musí vejít napájecí kabel, popř. i myš. Takže pokud byste plánovali nahradit starý klasický notebookový kufřík, ke kterému ještě musíte nosit batoh na "své věci" touto taškou v naději, že se tak nutnosti nošení dvou zavazadel vyhnete, mohli byste být nakonec poněkud rozčarováni zjištěním, že tomu tak nebude. Pokud ale s sebou nenosíte spoustu různých věcí jako jsou knihy, sešity, pití apod., ale pouze peněženku, klíče a sem tam pár věcí, a chcete nosit "něco jiného" než-li klasický kufřík, u kterého je na první pohled jasné, "co jste zač", tak směle do toho... Nespornou výhodou oproti klasickým kufříkům je také fakt, že není nutné, aby byla taška koupená notebooku "na míru" a že je vhodná i pro větší notebooky. Velmi kvalitně pak na nás taška působila po stránce zpracování, což Dicota dokládá 5 letou zárukou.

Nakonec však ale bude asi stejně záležet na vkusu každého z vás, zdali se mu taška líbit bude, či nikoliv. Protože po stránce praktické je pro notebook určitě "jak dělaná"...


Popis tašky Dicota Pop.Up:


Dicota Pop.Up
Vnější rozměry420 x 350 x 80 mm
Max. rozměry notebooku400 x 300 x 50 mm
Váha0.8 kg
MateriálPolyester/Nylon

Něco více o Dicotě

Název DICOTA pochází z "Die Computer Tasche" (taška na počítač) a název udává směr. Mladá společnost, založena v roce 1992, si rychle vydobyla skvělé místo na počítačovém poli. Dnešní DICOTA je proslulá značka tašek a kufrů na notebooky všech typů, vedoucí dodavatel počítačového trhu v Německu a v budoucnosti i po celém světě. Navíc DICOTA nabízí vyčerpávající řadu výrobků a příslušenství, od myši až po numerickou klávesnici a individuální řešení pro notebooky a palmtopy do auta - všechny tyto praktické nápady a mnohem víc najdete v nabídce výrobků. DICOTA prodává takzvaný Mobile Computing Equipment - mobilní počítačové příslušenství, tašky a kufry na notebooky hlavní přes specializované dealery.
komerční text



Obr.05 - Obrázek z webu

Klady
  • neotřelý design
  • kvalitní materiál
  • přizpůsobena potřebám notebooku
  • vhodná i pro větší notebooky

Zápory
  • notebook zabere v tašce většinu místa
  • zbytečně dlouhý popruh


Cena: 1.688,- Kč doporučená koncová bez DPH
Záruka: 5 let



Za zapůjčení tašky Pep.Up děkujeme společnosti: DICOTA EASTERN EUROPE, s.r.o.