Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Notebook s odnímatelným displejem

29.8.2005, Marek Štelčík, aktualita
Notebook s odnímatelným displejem
V tomto případě by však slovo notebook mohlo být v uvozovkách, neboť se nebude jednat o příliš přenosný systém. To je zapříčiněno především plánovaným 19" displejem, takže co se týče rozměrů a váhy, bude tento kousek za svými menší bratříčky...
V tomto případě by však slovo notebook mohlo být v uvozovkách, neboť se nebude jednat o příliš přenosný systém. To je zapříčiněno především plánovaným 19" displejem, takže co se týče rozměrů a váhy, bude tento kousek za svými menší bratříčky jistě zaostávat. Kolují zvěsti, že Dell projevil nemalý zájem o tento 19" displej firmy Samsung a hodlá dodávat notebooky na něm založené. Uživatelé si však ještě chvíli počkají, neboť nejsou finálně známy ještě žádné rysy tohoto plánovaného notebooku. Hovoří se, že by měl být (co se procesoru a grafiky týče) založen na produktech firem Intel a nVidia.




LCD displej firmy Samsung o velikosti 19" bude poskytovat rozlišení 1680 x 1050, kontrast 600:1 a dobu odezvy 10ms. Displej by navíc měl být odnímatelný a přes DVI vstup ho bude možné připojit ke klasickému desktopu. Notebook by mohl být zajímavý pro ty, kteří potřebují být částečně mobilní a prezentují například práci většímu publiku a využijí velký displej. Zajímavá bude také doba výdrže baterií(při nějakém náročnějším systému a také vzhledem k poměrně velkému displeji). Zatím však není nic definitivní a může se toho hodně změnit. Bližší specifikace včetně ceny nebyly zveřejněny.

Zdroje: www.laptoplogic.com, www.anandtech.com