reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Nová GeForce RTX 3070 Ti s 16 GB paměti se opozdí, kdy bude?

14.12.2021, Jan Vítek, aktualita
Nová GeForce RTX 3070 Ti s 16 GB paměti se opozdí, kdy bude?
NVIDIA si má pro nebližší týdny, či nyní už spíše měsíce, chystat další novinky z řad GeForce RTX 3000. Mají to být celkem čtyři kusy zasahující do celého výkonnostního spektra aktuálních Ampere. A co je nového?
Igor Wallossek přichází s novou informací o tom, že konkrétně GeForce RTX 3070 Ti 16GB se zpozdí, čili nemá být představena už tento pátek, aby přišla na trh 11. ledna příštího roku. Nastoupit má až po čínském Novém roce, čili nejdříve v únoru. To ale znamená, že by ji NVIDIA mohla představit společně s ostatními novinkami 4. ledna na virtuálním CES 2022, ale to už je naše spekulace.
 
 
Wallossek mluví o zpoždění na základě svých informací, které získal z různých zdrojů i mezi AIB partnery NVIDIE. GeForce RTX 3070 Ti 16GB je přitom považována za přímou odpověď NVIDIE na chystané Arc Alchemist od Intelu, neboť ty mají ve svých hi-end verzích dosáhnout výkonu srovnatelného právě s RTX 3070 Ti, ale nabídnou více paměti než její dnešní podoba. Nedávno přitom prosákly zprávy o tom, že karty od Intelu nelze očekávat hned zkraje příštího roku a reálně asi nebudou dostupné ani během slíbeného prvního kvartálu, čili možná i proto si NVIDIA chce dát zatím pohov a budovat zásoby. 
 
Co ser týče údajně chystané karty GeForce RTX 3080 s 12 GB paměti, její nástup se dříve nepovedlo potvrdit a žádné konkrétní informace o ní nevydoloval nyní ani Wallossek. Je možné, že NVIDIA si ji chystala a stále chystá pro všechny případy, kdyby se snad Alchymista od Intelu ukázal přeci jen jako výkonnější, ale pokud ne, tato karta by nakonec vůbec nemusela dorazit. Ostatně NVIDIA nemá s prodejem 10GB verzí RTX 3080 vůbec žádné problémy. 
 
Pak tu máme GeForce RTX 3090 Ti coby nový vlajkový model, který je prý stále chystán pro představení 4. ledna a na trhu se má objevit 27. ledna, přičemž to samé by mělo platit pro GeForce RTX 3050 8GB, mnohem lidovější kartu. 
 
Opět se tak ukazuje, že v případě těchto zpráv ani není třeba moc řešit, zda jde vyloženě o fámy, nebo oficiální informace, neboť i ty nemusí dlouho platit.  


reklama