Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Nová řada LCD panelů ViewSonic

14.11.2006, Pavel Kovač, aktualita
Nová řada LCD panelů ViewSonic
Příznivci LCD monitorů mají opět o něco složitější výběr. Firma ViewSonic totiž vydala novou řadu monitorů VG. Tato řada se dle výrobce pyšní nejvíce technologií ClearMotiv. Ta by měla umožnit překreslení obrazu až ve 125fps. Je však tato...
Příznivci LCD monitorů mají opět o něco složitější výběr. Firma ViewSonic totiž vydala novou řadu monitorů VG. Tato řada se dle výrobce pyšní nejvíce technologií ClearMotiv. Ta by měla umožnit překreslení obrazu až ve 125fps. Je však tato hodnota reálná? Možná ano, ale to nám ukáží až konkrétní testy. Pro to aby dokázal monitor takto rychle obraz překreslovat jsou použity inovované tekuté krystaly s nižší viskozitou a sníženou tloušťkou buněk. Zní to jako pohádka, ale nesmíme zapomínat, že to jsou stále pouze specifikace výrobce a jak jistě všichni dobře víte, vždy je dobré vše vidět na vlastní oči.



Řada se skládá z monitorů o úhlopříčce 17" až 22". Jejich značení je takovéto: VGxxyy(w)m, xx značí úhlopříčku (např. 7=17" 20=20") a yy je buď 21 nebo 30. Dvacetjednička jsou monitory vybavené pouze analogovým vstupem a 30 mají jak analogový tak i digitální. Ono "w" na konci značí širokoúhlý monitor. Všechny monitory řady VG jsou vybaveny technologií TN a tak jsou určeny primárně pro kancelářskou práci, hraní her, popř. sledování videa.

Z předchozího obrázku je patrné, že monitory mají zabudované reproduktory. Specifikace jednotlivých modelů se liší a pokud vás nějaký model zaujmul, navštivte stránky ViewSonicu.

Zdroj: ViewSonic