reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Nová SSD v podání PhotoFast

20.9.2010, Jakub Doležal, aktualita
Nová SSD v podání PhotoFast
Pokud jste nespokojeni s výkonem pevného disku, zpozorněte. Společnost PhotoFast ohlásila dvojici modelů, které jsou určeny do rukou těch nejnáročnějších uživatelů. Připravte se na nejnovější technologie a ďábelsky rychlé přenosy. Moderní...
Pokud jste nespokojeni s výkonem pevného disku, zpozorněte. Společnost PhotoFast ohlásila dvojici modelů, které jsou určeny do rukou těch nejnáročnějších uživatelů. Připravte se na nejnovější technologie a ďábelsky rychlé přenosy.

Moderní SSD disky si zatím příliš dobře nevedou, neboť stále nabízejí malé kapacity za vysoké finanční obnosy. Co naplat, že dostanete výkon, o kterém se rotujícímu disku může jen zdát. Dnes uvedené modely od společnosti PhotoFast tento trend rozhodně nezmění.



Přenosové rychlosti se již pomalu dostávají na hranici možností rozhraní SATA 3.0 Gbps, a tak tento výrobce vsadil na novější SATA 6.0 Gbps. Změny se odehrály také v řadiči, který však zatím nebyl nikým identifikován. Bude to další SandForce, nebo JMicron? PhotoFast zatím oznámil vydání dvou modelových řad.

Majitele stolních sestav můžou oslovit disky s označením Power Drive-LSI, které si jako hlavní zbraň přinášejí nekompromisní přenosové rychlosti. Hodnota zápisu i čtení se pohybuje na hranici 1400 MB/s. Vyrovnávací paměť DDR2 je osazena o velikosti 512 MB. Komunikace se zbytkem počítače probíhá skrze PCI-Express x8. Ohlášeny jsou kapacity 240, 480 a 960 GB.



Pro mobilní uživatele je připravena řada G-Monster3 XV1, která do tohoto segmentu přináší také poměrně vysoké rychlosti. Číst bude možné rychlostí 370 až 430 MB/s a zapisovat od 120 do 300 MB/s. Finální rychlost závisí na kapacitě disku, přičemž nejmenší úložiště samozřejmě nabídne nejnižší hodnost čtení i zápisu. Zatím byly ohlášeny s 64, 128 a 256GB modely.

Více informací zatím není k dispozici a asi nejvíce otazníků se vznáší nad cenou. Jedno je však jisté už teď, pokud se zázračně nezlevní komponenty pro SSD disky, budou nové modely od výrobce PhotoFast patřit k těm nejdražším na trhu.

Zdroj: TCM
reklama