reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Nové iMac se Sandy Bridge a Intel Thunderbolt na světě

3.5.2011, Jan Vítek, aktualita
Nové iMac se Sandy Bridge a Intel Thunderbolt na světě
Společnost Apple si připravila nové verze svých stolních počítačů iMac, které se dělají jako typ vše v jednom. Ty jsou nyní prodávané s již druhou generací procesorů Intel Core, tedy Sandy Bridge a k tomu přibyly grafické karty AMD Radeon...
Společnost Apple si připravila nové verze svých stolních počítačů iMac, které se dělají jako typ vše v jednom. Ty jsou nyní prodávané s již druhou generací procesorů Intel Core, tedy Sandy Bridge a k tomu přibyly grafické karty AMD Radeon HD 6000M i nové rozhraní Intel Thunderbolt - soupeř pro USB 3.0 s propustností 10 Gbps.



Prozatím jsou k dispozici čtyři nové modely iMac, a to dva s 21,5" displejem IPS (LED podsvícení) a jedním portem Thunderbolt a dva s 27" displejem IPS a dvěma porty Thunderbolt. Všechny pak svorně nabídnou zabudouvanou FaceTime HD, slot pro SD karty a dodávají se s ovladačem Magic Mouse, nebo Magic Trackpad a operačním systémem Mac OS X Snow Leopard.



Nejlevnějším z nováčků přijde na 1200 USD. Za ty dostaneme 21,5" obrazovku, 2,5GHz čtyřjádro, kartu AMD Radeon HD 6750M a 500GB pevný disk. Jeho dražší bratříček přijde o 200 USD dráž a ve výbavě má 2,7GHz procesor, Radeon HD 6770M a 1TB disk.

Pak tu je levnější z 27" verzí za 1700 USD s 2,7GHz procesorem (opět čtyřjádro jako u ostatních) a stejnou kartou i diskem, jako má předchozí verze. Nejdražší přijde na 2000 USD a nabídne 3,1GHz procesor, Radeon HD 6970M a 1TB disk.

Zdroj: TCM
reklama