Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Nové ovladače nVidia ForceWare nepodporují starší karty

24.7.2005, Milan Šurkala, aktualita
Nové ovladače nVidia ForceWare nepodporují starší karty
Chcete-li používat nové ovladače ForceWare Release 75 (tedy verze 77.72, 77.76 a vyšší), určitě nezapomínejte na to, jakou grafickou kartu máte v počítači. Jsou-li to starší kousky GeForce2 a starší, TNT Riva nebo starší karty Quadro, pak...
Chcete-li používat nové ovladače ForceWare Release 75 (tedy verze 77.72, 77.76 a vyšší), určitě nezapomínejte na to, jakou grafickou kartu máte v počítači. Jsou-li to starší kousky GeForce2 a starší, TNT Riva nebo starší karty Quadro, pak si je ani neinstalujte (ono to ani nepůjde :-). Nové ovladače totiž tyto karty nepodporují.



Konkrétně se jedná o vypuštění podpory těchto karet. TNT2, TNT2 Pro, TNT2 Ultra, TNT2 Model 64 (M64), TNT2 Model 64 (M64) Pro, Vanta, Vanta LT, GeForce 256, GeForce DDR, GeForce2 GTS, GeForce2 Pro, GeForce2 Ti, GeForce2 Ultra, GeForce2 MX , Quadro, Quadro2 Pro a Quadro2 EX.

Karty samozřejmě poběží s ovladači staršími. nVidia ale zrušením podpory chce vymýtit starší ne-shader karty. Máte-li tyto karty, díky absenci shaderů vám stejně mnoho her už nepojede a to nevyřeší ani nové ovladače, navíc není pravidlem, že všechny nové ovladače zvyšují výkon. Takže ani není důvod upgradovat ovladače.

Zdroj: www.theinquirer.net
Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
Doporučujeme náš velký přehled desktopových grafických čipů.