reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Nové počítačové skříně Enermax Ostrog.Q a Thorex

5.6.2014, Milan Šurkala, aktualita
Nové počítačové skříně Enermax Ostrog.Q a Thorex
Společnost Enermax uvedla na trh dvě nové počítačové skříně Ostrog.Q a Thorex. Obě patří do kategorie midi-tower a jsou schopny pobrat mATX i ATX základní desky. Samozřejmostí je možnost instalace některých komponent bez šroubků.
Enermax rozšiřuje nabídku svých počítačových skříní o dva nové modely Ostrog.Q a Thorex. Nový Ostrog.Q nabídne dvě 12cm pozice vepředu včetně filtrů pro zabránění vniknutí prachu. Vzadu je už předinstalován jeden 120mm ventilátor. Dále tu najdete jednu pozici pro 12cm ventilátor nahoře a dvě na straně bočního panelu.





Sekce pro harddisky je rozdělena na dvě části. Jedna pro 3,5" disky (celkem 3 kusy) a jedna pro 2,5" disky a SSD (celkem 4 kusy). Část krytu tohoto oddílu může být vyjmuta, aby skříň pojala i delší grafické karty. Nahoře jsou ještě tři 5,25" pozice. Při rozměrech skříně 453×203×457 mm umožňuje použít chladiče pro CPU vysoké až 174 milimetrů a vejde se sem až 6 přídavných karet. Cena skříně byla stanovena na 39,90 EUR.





Druhým modelem je Thorex, který staví na podobném základě, přináší ale odvážnější design. Rozměry dosahují hodnot 453×203×440 mm. Skříň pojme čtyři 2,5" disky, tři 3,5" jednotky a dále tu najdete dvě 5,25" pozice (viditelné zepředu). I zde je instalován jeden 120mm ventilátor vzadu. Dále tu jsou prázdné pozice pro dva 12cm ventilátory vepředu a jeden 12cm ventilátor nahoře.





Rovněž tady lze použít chladiče procesoru vysoké až cca 173 milimetrů a jde vložit 6 přídavných karet. Cena tohoto modelu byla stanovena na 41,90 EUR.






Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama