Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Novinky od ASUSu

12.9.2005, Korado , aktualita
Novinky od ASUSu
V minulých dnech pořádala firma ASUS prezentaci výrobku v Praze, Brně a Ostravě. Bylo představeno kompletní portfolio firmy a veškerý její sortiment. Dále pak byly uvedeny některé nové výrobky a směr, jakým se chce ASUS ubírat. ASUS je jedním...
V minulých dnech pořádala firma ASUS prezentaci výrobku v Praze, Brně a Ostravě. Bylo představeno kompletní portfolio firmy a veškerý její sortiment. Dále pak byly uvedeny některé nové výrobky a směr, jakým se chce ASUS ubírat.

ASUS je jedním z předních výrobců hardware na světě. Sídlo ASUSu je na Taiwanu i nadále, ale výrobní závody se přesunuly do Číny. Obsáhlá nabídka výrobků zahrnuje od těch nejznámějších jako jsou základní desky, grafické karty, notebooky až po komunikační zařízení a bezdrátové sítě. V současném trendu a vývoji se snaží ASUS o co největší integraci multimediálních funkcí do svých zařízení. V budoucnu by pak chtěl sledovat aktuální potřeby uživatelů a implementaci interakce s ostatními zařízeními jako: chytrý cestovní asistent pro pohyb ve městě, na dovolenou, online přístup k aparátům státní správy a ke vzdělávacím institucím a další. Od roku 2006 bude ASUS vyrábět i komponenty pro osobní automobily.

V současné době vstupuje na trh s novými výrobky. Je to 6 druhů mobilních telefonů, bohužel prozatím jen na Asijském trhu. Dalším výrobkem je LCD monitor, který se začne v nejbližších dnech prodávat i u nás. LCD je zajímavé hned několika parametry. Prvním je doba odezvy, která činí pouze 8ms a začátkem roku pak nabídne i modely se 4ms odezvou. Druhá je technologie Splendid. Umožňuje zvýšit kontrast, světlost, barevnou sytost a upravuje pleťové odstíny. Zahrnuje pak 5 režimů předvoleb pro uživatele (Textový režim, Krajina, Kino, Herní, Noční). LCD má implementovanou technologii Crystal Shine, kdy má panel vysoký jas oproti jiným (svítivost až 350 nits, běžné panely dosahují 185 nits). Další modely LCD budou pak následovat v příštím roce. Velmi zajímavá je záruka na špatné body (0 Bright dot), která vám umožní v případě výskytu vadného bodu až během jednoho roku monitor okamžitě vyměnit za nový. Samozřejmostí je také vyzvednutí u zákazníka.




Mezi dalšími informacemi bylo uvedení nového modelu notebooku A6VM. Model se začne prodávat koncem října a bude fungovat na platformě Dothan. ASUS také uvedl, že se bude snažit o lepší spolupráci se zákazníky v rámci technické podpory, která bude fungovat na jeho stránkách.