reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Nový firmware pro PS4 umožní streamovat hry do PC/Mac

11.4.2016, Jan Vítek, aktualita
Nový firmware pro PS4 umožní streamovat hry do PC/Mac
Společnost Sony si připravil nový firmware pro svou oblíbenou konzoli PlayStation 4, který přináší zajímavé novinky, a to především streamovat hry do počítače PC nebo Mac. Vedle toho budeme moci využít také až 4TB disky.
Jedná se o firmware verze 3.50 s kódovým označením Musashi pro PlayStation 4, jehož největší novinkou je funkce Remote Play. Díky níž si tak budeme moci na PC či Macu zahrát hry renderované přímo na PS4. Sony tak tuto funkci konečně oddělilo od nepopulárního PlayStation TV nebo Vita.





Jak budeme moci využít Remote Play na PC? Nejdříve je třeba si zkontrolovat, že máme nainstalován nejnovější software, takže pokud nám konzole nenabídne jeho aktualizace při bootu PS4, bude třeba vstoupit do nastavení a najít aktualizaci systému, který se pak stáhne a nainstaluje. Pak bude třeba na PC nainstalovat aplikaci Remote Play, zapojit do USB portu počítače ovladač DualShock 4, spustit aplikaci a přihlásit se ke svému účtu PSN. Aplikaci si na síti vyhledá naši konzoli, o což se ale můžeme postarat i manuálně, a to opět v menu nastavení, v němž má být k dispozici v nastavení funkce Remote Play možnost přidat konzoli PS4. Tam si rovněž vybereme rozlišení pro Remote Play (maximálně 720p) a cílový framerate.





Toto nastavení bude reflektovat především rychlost připojení mezi konzolí a PC, takže pokud jde o lokální síť LAN, můžete si s klidem nastavit obojí na High. Pokud jde o WLAN, pak už její propustnost na nejlepší nastavení stači nemusí, ale to si ostatně můžete snadno vyzkoušet. Jsou tu ale jistá omezení, která se týkají právě i ovladače DualShock 4, který má k dispozici Bluetooth, ale zde je přímo vyžadováno drátové připojení přes USB. Očividným minusem je pak pochopitelně maximální rozlišení 720p a prý i relativně nízký bitrate, což způsobuje, že obraz není tak ostrý jako při klasickém hraní. Komprimace se prostě podepíše na ztrátě detailů, i když text má být dobře čitelný. Na rozdíl od Xbox se streamováním omezeným na Windows 10 ale PS4 Remote Play podprouje také Windows 8.1, OS X 10.10 a OS X 10.11. Sony by si možná mohlo přichystat také verze pro iOS nebo Android, ale to jsou jen dohady.

Vedle toho a podpory až 4 TB disků (dříve to byly maximálně 2TB) je tu také možnost vypnout upozornění při pořizování screenshotů, vylepšené rozhraní pro Live from PlayStation či možnost ručně nastavit maximální počet členů v herní družině.

Zdroj: Extremetech
reklama