Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Nový kalifornský zákon se stará o bezpečnost Wi-Fi

4.9.2006, Jan Vítek, aktualita
Nový kalifornský zákon se stará o bezpečnost Wi-Fi
Kalifornie se vzorně stará o bezpečí svých občanů, což chce demonstrovat i uzákoněním povinného varování na všech zařízeních, která mohou komunikovat přes Wi-Fi rozhraní. Zákon ještě čeká na schválení guvernérem a pokud jej Arnie přijme,...
Kalifornie se vzorně stará o bezpečí svých občanů, což chce demonstrovat i uzákoněním povinného varování na všech zařízeních, která mohou komunikovat přes Wi-Fi rozhraní. Zákon ještě čeká na schválení guvernérem a pokud jej Arnie přijme, budou muset být na všech podobných výrobcích umístěny samolepky s informacemi, jak zabezpečit přenos dat a i data samotná. Otázkou však je, zda to bude mít větší efekt než plácnutí do vody.



Zákon je reakcí na stav Wi-Fi sítí, kde uživatelé běžně používají nezabezpečené přenosy, mají data na svých discích běžně nasdílená, nebo nevědomky poskytují volný přístup do svých bezdrátových sítí. Z případu Tammie Marsonové, která byla obviněna společnostmi Virgin, Sony BMG, Arista, Universal a Warner Brothers pro nelegální sdílení copyrightem chráněných dat, jsme se měli šanci dozvědět, že obrana ve stylu: "Moje síť je nezabezpečená a kdokoliv v dostatečné blízkosti ji mohl využívat k těmto účelům", je možná. Dle jejího právníka by se nejdříve muselo dokázat, že zmíněná data opravdu byla uložena v jejím počítači, což však již není tak snadné. Jednoznačným vyřešením podobných situací by byla bezvýhradná odpovědnost za vlastněné připojení, avšak to je v dnešním světě širokého rozšíření bezdrátových technologií velmi nebezpečný nástroj.

Zdroj: TheRegister