reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
4.12.2013, Jan Vítek, aktualita
Společně se specifikacemi USB 3.1 se na nás chystají i kompletně nové konektory, jež nebudou zpětně kompatibilní s těmi, co používáme dnes. Přinesou ale jednu novinku, již se nebudeme muset o orientaci jejich zapojení, což dokáže ušetřit čas a nervy.
needle (7) | 5.12.20131:05
Pokud to nepřináší nějakou super výhodu, tak je to úplně k ničemu. Jsou lidi kteří ani na pátý pokus nepřijdou na to že USB konektor jakkoliv natočený nenarvou do HDMI zásuvky ­( i když jsem viděl na nějakých fotkách že se to někomu i povedlo­). Těm to stejně nepomůže.
Ono se to možná mělo zvážit při přechodu na USB 3. Ten je výrazně odlišný od USB a zpětná kompatibilita akorát zkomplikovala konstrukční řešení. Teď už je vše usazené a lidi nebudou vyhazovat nové přístroje, jenom proto že nemají cool konektor, který nic nového nepřinese. Možná až se přejde na optiku ... tam asi natočení nebude takový problém.
Odpovědět0  0
Gouranga (26) | 4.12.201322:05
Nejdriv musim uznat, ze ono opakovane otaceni usb konektoru ­(opravdu nekolikanasobne­) pred uspesnym vlozenim mi neni cizi, ale bojim se, ze kdyz se vydaji cestou bez zpetne kompatibility, tak to bude trvat hodne dlouho, nez se USB3.1 zarizeni rozsiri. Uz vzhledem k tomu, ze USB3.0 je tu nekolik let a porad lze sehnat notebook ­(nebo aspon pred pul rokem slo­), ktery USB3.0 nemel. A kdyz vezmeme v potaz, ze by vyrobci meli do notebooku­/mb strkat konektor, na ktery pujde pripojit jen hrstka zarizeni, tak tu mame osvojovani podobne e­-SATA ci Thunderbolt, coz neni zrovna slavne, ale na druhou stranu nejsme na tom s propustnosti tak spatne jako pri prechodu z 2.0 na 3.0..
Co se tyce Micro 3.0 b, jsem opravdu prekvapen, protoze jsem se zatim setkal s 2.0 verzi a tato obluda je mi vazne cizi ­(u telefonu­), za coz jsem rad..
Odpovědět0  0
robert+ (19) | 4.12.201317:44
Na tom konekotre je krasne vidiet ako je Samsung so svojou snahou sa tvarit ze je rovnako invencny ako Apple uplne mimo. ­(Blbosti ale prave tie dokazu najviac cucat krv v kazdondennom zivote­). Ten pakonektor od S ­- jak to niekto mohol schvalit, navrhnut.. hlavne ze kvoli tomu mali 1000 brainstormingov, 500 schvalovaciek, a pekne sa to voslo do excelovskej tabulky...
Odpovědět0  6
Jan Vítek (3360) | 4.12.201317:57
To je ale standardní konektor USB 3.0 Micro­-B, za toto Samsung nemůže :)
Odpovědět4  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.