reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

NVIDIA AGX Orin a Jetson AGX Orin: ARM Hercules plus Ampere

9.11.2021, Jan Vítek, aktualita
NVIDIA AGX Orin a Jetson AGX Orin: ARM Hercules plus Ampere
NVIDIA si dnes přichystala novinky vyvinuté speciálně pro svět robotiky, autonomní stroje či AI edge. Máme tu systémy AGX Orin a Jetson AGX Orin nastupující namísto Jetson AGX Xavier s několikanásobným výkonem. 
AGX Orin je tzv. Computational Sensing Instrument platforma obsahující samotné SoC Orin, ConnectX-7 a doplněna může být také grafická karta, a to až RTX A6000. Jetson AGX Orin je vývojová sada, která si zachovává plnou pinovou a formátovou kompatibilitu s předchozím Jetson AGX Xavier.
 
NVIDIA AGX Orin a Jetson AGX Orin
 
Tyto nové produkty budou k dispozici od začátku příštího roku a založeny budou na čipu Orin, který je stejně jako herní GPU Ampere tvořen 8nm procesem firmy Samsung a obsahuje na 17 miliard tranzistorů. Je tak plně srovnatelný s GPU GA104, čili rozhodně nejde o to nejsložitější a největší, co generace Ampere nabízí. 
 
Krom 2048 jader v "amperové" části tu máme ještě celkem 12 jader ARM Hercules, čili A72AE, přičemž jako hlavní paměť se tu využívá LPDDR4x. Jak už víme, po Orinu by měl následovat čip Atlan s ARMovými jádry navazujícími na známé NVIDIA Grace a je pravděpodobné, že se tu využije chystaná grafická generace Ada Lovelace. 
 
SoC Orin dokáže dosáhnout výkonu kolem 200 TOPs, což je asi sedminásobek oproti Xavieru, přičemž samotný Jetson AGX Orin má být dle NVIDIE šestinásobně výkonnější než Jetson AGX Xavier. To vše na desce s rozměry jen 100 x 87 mm, která bude stejně jako celý vývojářský kit k dispozici od prvního kvartálu příštího roku. 
 
Zdroj: NVIDIA 


reklama