reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

NVIDIA DLSS v dalších 10 hrách: Crysis Remastered i Baldur's Gate 3

13.10.2021, Jan Vítek, aktualita
NVIDIA DLSS v dalších 10 hrách: Crysis Remastered i Baldur's Gate 3
V poslední době se podpora technologie NVIDIA DLSS rychle rozšiřuje, ostatně v září byla přidána do dalších 28 her a nyní se dočkává deset dalších titulů, které lze už považovat za celkově známější. Ale ne vždy nové.
NVIDIA DLSS bude tak s novým přírůstkem podporována již ve 120 hrách a nově tu jsou tituly jako Back 4 Blood, Baldur's Gate 3, Chivalry 2, Crysis Remastered Trilogy, Rise of the Tomb Raider, Shadow of the Tomb Raider, Sword and Fairy 7, F.I.S.T.: Forged In Shadow Torch či Swords of Legends Online.
 
 
Dočkají se tak i starší hry, mezi něž můžeme počítat Crysis a nebo také Rise of the Tomb Raider z roku 2015, který dostane stejně jako Shadow of the Tomb Raider do vínku DLSS ve verzi 2.x. Právě Shadow of the Tomb Raider totiž dříve podporoval jen verzi 1.x, jejíž výstup byl jak dobře známo méně kvalitní, takže taková aktualizace rozhodně má smysl. 
 
To vše se týká nových ovladačů 496.13, jež nastoupily namísto starších 472.12 a jak dobře víme, NVIDIA v nich už nepodporuje grafické karty generace Kepler (GeForce GTX 600 a většinu GeForce GTX 700).
 
 
Na druhou stranu je tu jedna horká novinka s podporou DLSS, a sice Back 4 Blood, duchovní nástupce Left 4 Dead, čili další FPS, v níž budeme kosit zombíky, a to online v multiplayeru. Očekávat tu můžeme dle oficiálních benchmarků obvyklý nášup snímkovací frekvence, ovšem pozor, ve všech dnes zveřejněných testech NVIDIA použila režim Performance, čili nižší kvalitu DLSS. 
 
 
Dále tu máme ne novinku, ale dosud nevydaný titul Baldur's Gate, který je už asi rok v předběžném přístupu a jeho vydání v hotové finální verzi je zatím v nedohlednu (2022?). I ten bude podporovat DLSS, a to pod Vulkanem, přičemž v testu můžeme vidět na rozdíl od Back 4 Blood až dvojnásobné FPS. 
 
Lze očekávat, že DLSS nabídne nová velká aktualizace Baldur's Gate, která má být k dispozici od tohoto týdne a Larian Studios slibují, že bude dosud největší ze všech. Ostatně půjde o cca 60 GB nových dat. 
 
 
Dále NVIDIA sama sděluje, že čínské RPG Sword and Fairy 7, bude uvedeno na trh 21. října s ray tracovanými odrazy, stíny, ambientní okluzí, kaustikou a ReSTIR (Spatiotemporal Importance Resampling for Many-Light Ray Tracing) pro globální osvětlení. DLSS v něm přinese někdy i více než dvojnásobný výkon, pro Swords of Legends Online platí cca 60% růst výkonu a ve F.I.S.T.: Forged In Shadow Torch dokonce i trojnásobek. 
 
 
Pokračovat můžete na blog NVIDIE, kde má každá z novinek svůj prostor a dále jsou tam i srovnávací videa ukazující kvalitu zobrazení bez DLSS a s ním. 


reklama