Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

NVIDIA: GeForce GT 520 oficiálně a online 3D video

12.4.2011, Jan Vítek, aktualita
NVIDIA: GeForce GT 520 oficiálně a online 3D video
Společnost NVIDIA vydala dvě tiskové zprávy, z nichž první se týká nové GeForce GT 520 jako low-endového modelu schopného dobře nahradit integrovaná grafická řešení. Tyto karty budou určeny spíše pro výrobce počítačů, kteří dodávají na trh...
Společnost NVIDIA vydala dvě tiskové zprávy, z nichž první se týká nové GeForce GT 520 jako low-endového modelu schopného dobře nahradit integrovaná grafická řešení. Tyto karty budou určeny spíše pro výrobce počítačů, kteří dodávají na trh modely za rozumné ceny.
GeForce GT 520 se tak stává cenově nejdostupnější kartou firmy NVIDIA, která podporuje API DirectX 11 a také technologii NVIDIA 3D Vision pro sledování videa a fotografií ve stereoskopickém 3D zobrazení. Karta je vybavena 48 CUDA jádry, která pracují na 1620 MHz a využívá paměti DDR3 na frekvenci 900 MHz připojené pomocí 64bitové sběrnice.

Kromě toho firma NVIDIA také oznámila, že její technologie 3D Vision je volně dostupná pro vývojáře webových stránek a aplikací, což znamená, že může být bezplatně využita pro streaming 3D videa z internetu. Uživatelé k tomu ale samozřejmě budou potřebovat kartu GeForce a 3D brýle.

K tomu NVIDIA přihodila také 3D video plug-in pro Microsoft Media Platform (MMP) Player Framework v2.5 (Microsoft Silverlight) s otevřeným kódem, který využívá stejnou technologii jako server www.3DVisionLive.com

Zdroj: TZ NVIDIA
Doporučujeme náš velký přehled desktopových grafických čipů.