reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Nvidia kupuje DeepMap, projekt HD map pro autonomní auta

13.6.2021, Milan Šurkala, aktualita
Nvidia kupuje DeepMap, projekt HD map pro autonomní auta
Hardware od Nvidie najdeme v nejednom systému pro autonomní auta. Aby byly schopnosti ještě lepší, chce společnost převzít firmu DeepMap. Cílem mají být lepší mapové podklady pro autonomní řízení.
I když si Nvidii spojujeme zejména s grafickými kartami, jde také o významného výrobce hardwaru pro autonomní auta. Jde o platformu Nvidia Drive, která postupně navázala hardwarem na platformu Tegra poté, co neuspěla v mobilních zařízeních, a přináší i softwarová řešení založená např. na strojovém učení. Poslední generace nabízí vysoký výkon i pro algoritmy umělé inteligence a právě sem míří i záměr Nvidie koupit společnost DeepMap. Pokud vše půjde bez problémů, transakce by měla být dokončena ve třetím čtvrtletí letošního roku za blíže neurčenou sumu.
 
DeepMap
 
DeepMap je startupem založeným v roce 2016, jehož cílem je tvorba velmi přesných map pro autonomní vozidla i extrémně přesné zjišťování pozice auta v reálném čase. Zatímco pro běžné navigování je přesnost na metry dostatečná, pro skutečné autonomní řízení je potřeba přesnost na centimetry. K tomu má sloužit systém v cloudu, který bude neustále aktualizovat získané informace z vozů na silnicích a distribuovat připojeným vozům aktuální mapové podklady o aktuální stavu silnic.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama