Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

NVIDIA kvůli koronaviru odmítla účast na MWC v Barceloně, není sama

10.2.2020, Jan Vítek, aktualita
NVIDIA kvůli koronaviru odmítla účast na MWC v Barceloně, není sama
NVIDIA se rozhodla, že kvůli pokračující epidemii koronaviru 2019-nCoV se letos nebude účastnit akce Mobile World Congress v Barceloně. Nejde jí přitom samozřejmě o to, že by ve Španělsku bylo velké riziko nákazy.
V celém Španělsku se do této doby objevil pouze jeden potvrzený případ nákazy koronavirem 2019-nCoV, takže se nedá říci, že by se někdo měl obávat o své zdraví návštěvou této země. NVIDIA pochopitelně nechce přispívat naopak tomu, aby na MWC 2020 vznikalo nebezpečí dalšího rozšiřování nákazy od lidí, kteří na akci přicestují, a proto se jí letos nezúčastní.
 
 
Zrovna nedávno jsme se přitom dozvěděli, že Computex chystaný na Tchaj-wanu je stále v plánu a o jeho osudu se rozhodne během dubna. Jde ovšem o veletrh odehrávající se obvykle na přelomu května a června (letos ovšem od 2. do 6. června), takže v jeho případě organizátoři spíše ještě vyčkávají a sledují situaci, kdežto MWC 2020 startuje přesně za dva týdny. Nelze tak očekávat, že by do té doby nákaza 2019-nCoV zmizela.
 
Opět se můžeme podívat na epidemii SARS z roku 2003, která ovšem začala už v listopadu 2002 a Tchaj-wan byl prohlášen za "čistý" až v červenci 2003. 2019-nCoV se ale šíří mnohem snadněji než SARS, a tak není mnoho důvodů se domnívat, že by v době Computexu už mohlo být po epidemii. Ten by se tak mohl jako v roce 2003 odsunout o několik měsíců, pokud ne rovnou pro letošek zrušit a uvidíme, kolika dalších podobných akcí se to bude týkat. 
 
Jako první tak ukáže náladu návštěvníků a ochotu organizátorů riskovat právě barcelonský MWC. Právě organizátoři už vyjádřili obavy před lákáním návštěvníků ze zemí, kde je 2019-nCoV aktuálně mnohem více rozšířen než v Evropě. Svou účast přitom před NVIDIÍ odřekla už společnost LG a dále pak ZTE a Ericsson, čili otázku o konání či nekonání letošního MWC mohou nakonec namísto organizátoru rozseknout samotné firmy, pokud se k výše uvedeným přidá lavina dalších. Asi žádná by nechtěla být spojována s odpovědností za případné vytvoření dalšího ohniska nákazy. 
 
Samotná NVIDIA přitom plánuje svou konferenci GTC v San José, a to už za šest týdnů a očekává se představení GPU generace Ampere. Je tak otázka, jak proběhne tato událost. 
 
Co se týče MWC 2020, aktuálně platí několik podmínek ohledně koronaviru. Zaprvé, žádný návštěvník z čínské provincie Hubei nebude na akci vpuštěn. Zadruhé se bude po návštěvnících z Číny vyžadovat, aby podali důkaz, že přinejmenším 14 dní pobývali mimo svou zemi. Zatřetí se budou všichni návštěvníci při vstupu kontrolovat a začtvrté bude muset každý z nich potvrdit, že předtím nebyl vědomě v kontaktu s nikým, kdo by byl nakaženým koronavirem. 
 
 
Zdroj: MWC, Hexus