reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

NVIDIA má také nové ovladače pro Mass Effect: Andromeda

21.3.2017, Jan Vítek, aktualita
NVIDIA má také nové ovladače pro Mass Effect: Andromeda
Američané už mohou od dnešního dne vesele hrát nový Mass Effect: Andromeda, jednu z nejočekávanějších her pro tento rok. My si musíme počkat do čtvrtka a majitele karet NVIDIA může těšit alespoň to, že už také mají nové ovladače Game Ready.
reklama
NVIDIA tak dala k dispozici nové Game Ready Driver (378.92), které jsou spojeny se čtvrtým dílem hry Mass Effect, který se poprvé odehrává ve vedlejší galaxii Andromedy. Vedle toho tu jsou samozřejmě i další vylepšení a opravy nových ovladačů, jako třeba nové SLI profily pro hry Dead Rising 4, Deus Ex: Breach i samotný Mass Effect: Andromeda, který je také kompatibilní s Dolby Vision HDR. Co se týče softwarových modulů, ty jsou aktuálně v těchto verzích:
  • NView – 148.47
  • HD Audio Driver – 1.3.34.23
  • NVIDIA PhysX System Software – 9.16.0318
  • GeForce Experience – 3.4.0.70
  • CUDA – 8.0




Co se týče požadavků Andromedy, ty jsou rozděleny na minimální pro rozlišení 1280 x 720 a doporučené pro Full HD. Minimální vyžadují alespoň CPU úrovně Core i5-3570 či FX-6350, 8 GB RAM a kartu o výkonu GeForce GTX 660 či AMD Radeon 7850 se 2 GB RAM. Doporučené jsou procesory Core i7-4790 nebo FX-8350, 16 GB RAM a karty GeForce GTX 1060 3GB, GeForce GTX 970 nebo Radeon RX 480 4 GB. Na disku si pak musíme připravit 55 GB prostoru.

Samotný Mass Effect: Andromeda zatím získává rozporuplné recenze a ohlasy. Recenzenti dávají spíše kolem 80 procent, což je ale i tak ve srovnání s mnoha absolutorii, které si vysloužil Mass Effect 2, docela slabota. Andromeda to ale velice schytává v uživatelském skóre, kde si lidé pochopitelně neberou takové servítky. A zatímco druhý díl se veřejnosti velice líbil a získal v průměru 8,8 bodů z 10, Andromeda se potácí kolem pouhých 4 bodů.

A na co si uživatelé na Metacritic stěžují? Když pomineme všude propírané animace, gesta a mimiku postav, je to celková pociťovaná nedodělanost celé hry, čili chyby, špatně vyladěná umělá inteligence protivníků i vlastních NPC a dále pak podobně jako u třetího dílu si stěžují na špatné dialogy a celkový příběh. Ovšem stejně tak existuje dost lidí, kteří tak špatná hodnocení nechápou a dle nich jde o dobré prokračování celé série. Celkově lepší reakce jsou na Opencritic a pokud někdo chválí, mluví o zábavných soubojích, zkoumání neznámých planet, zajímavé NPC, dobrém soundtracku, výtečné grafice a celkové atmosféře.


Dle ohlasů se dá objektivně říci, že v Mass Effect: Andromeda skutečně kulhají animace a vůbec pohybové zpracování postav, dále tu jsou grafické chyby nebo potíže s pomyslnou kamerou sledující scénu a jiné bugy. To ostatní je ale spíše věc názoru. Druhý díl tak zůstane i nadále nepřekonán a zdá se, že hate od třetího dílu přetrval v plné síle.

Zdroj: wccftech

reklama
reklama