reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

NVIDIA odhalila iniciativu Battlebox pro hraní v rozlišení 4K

3.10.2013, Jan Vítek, aktualita
NVIDIA odhalila iniciativu Battlebox pro hraní v rozlišení 4K
NVIDIA si připravila novou iniciativu s celkovým názvem GeForce GTX Battlebox, která má za úkol přinést na trh PC pro hraní her v rozlišení 4K, čili 3840 x 2160. Tato PC přijdou se značkou Battlebox a půjde o velmi výkonné systémy založené...
NVIDIA si připravila novou iniciativu s celkovým názvem GeForce GTX Battlebox, která má za úkol přinést na trh PC pro hraní her v rozlišení 4K, čili 3840 x 2160. Tato PC přijdou se značkou Battlebox a půjde o velmi výkonné systémy založené pochopitelně na grafických kartách NVIDIA.





Každý Battlebox ponese karty GeForce GTX 780 nebo GTX TITAN ve dvou nebo rovnou třech kusech v zapojení SLI. Ty budou pracovat na základní desce s přetaktovaným procesorem Core i5 nebo Core i7, přičemž se mají uplatnit také pokročilá řešení pro chlazení, která však nebyla nijak popsána. Samozřejmostí jsou paměti DDR3 a také SSD.

A že mají tato PC poskytnout výkon pro hraní her v rozlišení 4K, je logické, že přijdou vybavena příslušnými monitory. Využít se má především model PQ321Q od Asusu s úhlopříčkou 31,5" a je jasné, že nepůjde o nic levného, však jen tento monitor u nás přijde na 77000 Kč.

Tuto iniciativu můžeme tak trochu pokládat za reakci firmy NVIDIA na příchod nových Radeonů R9, jejichž vlastnosti také zahrnují podporu rozlišení 4K. Systémy Battlebox budou k dispozici od řady firem jako DigitalStorm, Falcom Northwest, Maingear, Origin a dalších. Ceny začnou na 2500 USD, to tedy pochopitelně bez uvedeného monitoru, jenž samotný stojí 3500 USD.

Zdroj: X-bit labs
reklama