reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Nvidia oznámila novou GeForce GTX Titan X

5.3.2015, Tomáš Kuzin, aktualita
Nvidia oznámila novou GeForce GTX Titan X
Na GDC (Game Developers Conference) včera všechny překvapil CEO Nvidie Jen-Hsun Huang, který jen tak mimoděk během tiskové prezentace Epic Games představil zcela novou GTX Titan X, jak sám uvedl "nejpokročilejší GPU, které kdy bylo vyrobeno".
Včera během tiskové prezentace Epic Games, kde výkonný ředitel Tim Sweeney hovořil o potřebě více síly pro fotografický realismus, zejména pak virtuální reality, byl náhle přerušen Jen-Hsunem, výkonným ředitelem Nvidie, který všechny překvapil tím, že přinesl nový GTX Titan X, stručně jej představil a pak v podepsané krabici daroval Epic Games.

Překvapivé je zejména to, že Nvidia pro oznámení nového Titan X využila prezentaci Epic Games a ne svojí vlastní, která byla věnována hlavně nové konzoli Shield.

Jednalo se spíš o takové předběžné oznámení, než o oficiální představení. Na konkrétnější specifikace si budeme muset počkat, nicméně několik detailů přeci jen zaznělo. Nový Titan X je založen na nejnovější architektuře Maxwell, jádro integruje celkem 8 miliard tranzistorů a karta bude disponovat impozantní kapacitou paměti 12 GB.





Pro srovnání nejvýkonnější jednočipová Nvidia, kterou dnes můžete koupit, GTX 980 má 5,2 miliardy tranzistorů, což nám dává jakousi představu, co bude možné očekávat, přestože samotný počet tranzistorů je poněkud zavádějící. Mnohem zajímavější bude znát konkrétnější specifikace jako počet jader, šířku paměťové sběrnice či samotné taktovací frekvence.

Snad se tyto bližší informace o Titan X dozvíme na nadcházející Nvidií pořádané konferenci GTC (GPU Technology Conference ), která začne už 17. března.

Je zřejmé, že úloha výkonných grafických karet se mění, jejich budoucí cíle leží v oblasti fotorealismu a virtuálních realit v reálném čase. K tomu však musí svět GPU ještě ujít kus cesty a přelomové karty jako je Titan X budou potřeba.

Zdroj Tom'sHardware
reklama