reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

NVIDIA PC Gaming Revival Kit: sada pro oživení počítače

19.12.2016, Jan Vítek, aktualita
NVIDIA PC Gaming Revival Kit: sada pro oživení počítače
NVIDIA se nyní zaměří i na uživatele, kteří si v případě stavby PC nejsou tak zcela jistí v kramflecích a nechtějí se ani moc namáhat při jeho upgradu. Připravila si tak celou sadu, s jejíž pomocí si můžeme zastaralé PC vylepšit. Co skrývá?
Ihned je ale jasné, že tato snaha ušetřit lidem námahu může přinést i značné mrzutosti. Však NVIDIA nemůže vědět, co za sestavy máme doma a zda je vůbec půjde takto vylepšit. Jde třeba jen o počítačovou skříň, která může být pro vybrané komponenty nevhodná, nehledě na to, že v konfiguraci počítače může být ukryt problém, s nímž nám tento kit nepomůže, například příliš málo operační paměti, nebo ubohý výkon procesoru. Nakonec se do daného počítače ani nemusí vejít zdroj, pokud jde o sestavu, která nevyužívá formát ATX.





Server VideoCardz zachytil reklamní materiály k NVIDIA PC Gaming Revival Kit, které jsou určeny pro španělsky mluvící země, kde si jej zákazníci budou moci koupit za 399 eur. Co za ně dostanou? Jednak je to grafická karta MSI GTX 1060 3GT OC Twin Frozr, pak napájecí zdroj Corsair CX450M 80 Plus Bronze pro data SSD Corsair Force Series LE 240 a celé to doplňuje tričko a hra Gears of War 4. Je tento balíček výhodný?





Můžeme se podívat na typické prodejní ceny jednotlivých věcí, samozřejmě vyjma trička. Grafická karta stojí 229 eur, SSD pak 77 eur, zdroj 51 eur a hra pak 45 eur, ale tu bychom mohli vynechat, neboť i k samotným grafickým kartám bývají k dispozici hry zdarma. Bez Gears of War 4 to tak je částka 357 eur a i s touto hrou jde o 402 eur, čili PC Gaming Revival Kit se rozhodně nedá považovat za sadu, která by byla finančně výhodná.





Spíše je to jen cesta, jak si v jednom produktu zakoupit komponenty, jež nám ze staršího PC udělají herní počítač, který zvládne všechny moderní hry v rozlišení 1080p. Ale to opět za předpokladu, že už v něm máme ucházející procesor a dost operační paměti. NVIDIA ale správně předpokládá, že procesorový výkon by měl být dostatečný, však CPU v posledních letech dopředu moc nepokročila. Ovšem i při použití mainstreamové GTX 1060 3GB se výkonnější CPU dokáže velice projevit, když srovnáme třeba vysoko taktované Skylake se starými Sandy Bridge.

Pak je tu také dobrá volba v podobě SSD, neboť ta dokáží starý počítač spoléhající se na mechanický pevný disk velice oživit. A nakonec je tu pro všechny případy vhodně dimenzovaný zdroj, neboť bez něj by mohl být celý kit nepoužitelný. Pak můžeme ještě předpokládat, že součástí kitu bude i nějaký software pro migraci operačního systému na nové SSD a také manuál, který uživatele celým upgradem provede. Uvidíme, kdy tuto sadu NVIDIA uvede také u nás a co o ní řekne.

Zdroj: Hexus.net
reklama