reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Nvidia ukončuje i zbývající operace v Rusku, zaměstnance chce přestěhovat

5.10.2022, Milan Šurkala, aktualita
Nvidia ukončuje i zbývající operace v Rusku, zaměstnance chce přestěhovat
V rámci odpovědi na ruskou invazi do Ukrajiny mnoho společností opustilo ruský trh. Společnost Nvidia zde ukončila prodej grafických karet se svými čipy, nicméně stále měla ruskou pobočku. Ta má nyní končit a zaměstnanci se mohou přestěhovat.
Ruská invaze do Ukrajiny přinesla spoustu sankcí ze strany jiných zemí i společností, které zde podnikaly. Přišly tak různé zákazy a spousta firem přestala do Ruska dodávat své produkty, uzavřela své zdejší továrny a pobočky. V případě společnosti Nvidia prozatím došlo k zákazu prodeje jejích grafických karet na území Ruska, nicméně stále zůstala aktivní ruská pobočka. Ta čítala původně okolo 300 lidí, dnes by se počet zaměstnanců měl pohybovat okolo 240. Nicméně i tato pobočka by podle uniklých informací měla brzy skončit. Nvidia se podle nich měla rozhodnout ukončit i zbývající ruské operace.
 
Nvidia logo
 
Důvodem k zavření je např. to, že zaměstnanci nyní vlastně nemají moc co dělat. Těm měla 30. září oznámit plán na uzavření a nabídnout jim přesídlení do jiných zemí, kde by mohli pokračovat v práci. Sama Nvidia však tuto informaci prozatím nepotvrdila. Podobný problém se zaměstnanci měl i Intel, kde chtěl ukončit zdejší operace, nicméně právě ruští zaměstnanci byli ve vedení vývoje ovladačů pro grafické karty Intel Arc.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama