reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

NVIDIA vypustila na trh malou desku s Tegra K1

2.5.2014, Jan Vítek, aktualita
NVIDIA vypustila na trh malou desku s Tegra K1
Společnost NVIDIA již oficiálně vypustila na trh novou miniaturní základní desku Jetson TK1, která je vybavena čipem Tegra K1. Označuje ji přitom za skvělou vývojovou platformu pro všemožné nasazení včetně robotiky, automobilových systémů, apod.
NVIDIA Jetson TK1 vybavený čipem Tegra K1 se spoléhá především na CUDA aplikace, které se dají využít pro různé specializované nasazení. Tegra K1 je založen na architektuře Kepler a obsahuje celkem 192 CUDA jáder, která mohou svůj výkon poskytnout pro GPGPU aplikace, přičemž slibují 300 GFLOPS. Tegra K1 je tak prvním mobilním čipem, který nabízí CUDA.





Samotný kit Jetson TK1 je již v podstatě hotový počítač, kterému chybí jen zobrazovací zařízení. Krom desky totiž za 192 dolarů dostaneme také AC adaptér, USB kabel a stručný manuál. Deska pak krom čipu Tegra K1 nabídne 2 GB paměti RAM, 16 GB paměti pro data, jeden slot pro poloviční karty s rozhraním mini PCIe, jeden slot pro velké karty SD či MMC, na opačné straně desky pak máme sériový port RS232, velký HDMI, USB 3.0, RJ-45 (RTL8111GS Realtek GigE LAN), dva audio konektory a micro USB 2.0. Hlavní paměť pro data budeme moci snadno rozšířit ještě pomocí zařízení s rozhraním SATA, pro něž deska nabídne i příslušné napájení z konektoru Peripheral Power. BIOS pak najde místo v 4MB SPI.

Co se týče softwarové výbavy, pak NVIDIA nabízí Linux for Tegra, což je modifikovaná verze Ubuntu 14.04 a navíc tu je balíček Board Support Package s OpenGL 4.4 a toolkity pro CUDA a VisionWorks. Pokud se chcete dozvědět o tomto kitu více, zde je příslušné pdf.

Deska by měla být již zanedlouho k dispozici v obchodech Newegg či Microcenter.

Zdroj: Tom's Hardware
reklama