reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

NVIDIA zvyšuje ceny svých GeForce FE i v Evropě

21.1.2021, Jan Vítek, aktualita
NVIDIA zvyšuje ceny svých GeForce FE i v Evropě
Stále více se ukazuje, že trh s grafickými kartami je v ještě horším stavu než na konci minulého roku. Po zprávě o návratu turingovských RTX 2060 (Super) za vyšší cenu tu máme další informaci o tom, že sama NVIDIA zdražila své karty FE. 
Hned na úvod je třeba ale říci, že ceny GeForce Founders Edition stanovené v korunách se zatím evidentně nezměnily. Například GeForce RTX 3080 byla v září uvedena na trh za doporučenou cenu 18.999 Kč, která dle českých stránek firmy NVIDIA stále platí. Na druhou stranu to nevypadá, že by NVIDIA u nás sama dávala možnost nákupu modelů Founders Edition, čili nám ona stanovená cena může být ukradená. 
 
 
Pokud jde ovšem o ceny Founders Edition v eurech, a to třeba na německých stránkách NVIDIE, ty se náhle zvýšily o 20 eur až na RTX 3090, jejíž cena šla nahoru o 50 eur. Vedle Německa zvýšila NVIDIA ceny svých Founders Edition ještě přinejmenším ve Francii, Nizozemí a Itálii.
 
Ve Velké Británii však stejně jako u nás zůstávají ještě původní ceny, čili GeForce RTX 3080 jsou nabízeny za ceny od 649 liber, což platí právě i pro Founders Edition. Nicméně se dobře ví, že do Evropy obecně putuje modelů Founders Edition jen málo, takže zvýšení cen těchto karet v eurech může mít vliv spíše na ceny modelů od ostatních výrobců, které i tak bývají podstatně dražší. Od NVIDIE jde také svým způsobem o vzkaz, že karet opravdu je a bude málo, avšak byli bychom zvědaví také na její oficiální zdůvodnění navýšení cen karet a také na to, proč jde (alespoň zatím) jen o země, kde se platí eurem.  


reklama