reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

NZXT BLD Kits: PC stavebnice pro ty, kteří se bojí si sami vybrat

21.10.2021, Jan Vítek, aktualita
NZXT BLD Kits: PC stavebnice pro ty, kteří se bojí si sami vybrat
Anebo také pro ty, kteří nemohou sehnat potřebnou grafickou kartu a přitom nechtějí přijít o možnost si své PC postavit z běžně dostupných komponent. Od NZXT k tomu dostanou příležitost díky BLD Kitům.
Sady NZXT BLD (jako build) tak jsou určeny primárně pro nezkušené uživatele, kteří získají všechny potřebné komponenty pro sestavení desktopového počítače, a to včetně názorného obrázkového manuálu a dokonce i křížového šroubováku. 
 
 
Vzhledem ke chronickému nedostatku grafických karet na trhu ale může jít i o zajímavou volbu pro ty, kteří potřebují právě především onu grafiku. Protože pokud se k nim veškeré komponenty dostanou ještě nepoužité a možná i ve svých originálních obalech, o to jednodušší pak může být se jich zbavit v bazaru.
 
 
NZXT tu přitom pochopitelně používá především vlastní hardware, samozřejmě ale pouze ten, který sama vyrábí. Jde tak hlavně o počítačovou skříň (např. H510) a také AIO vodní chladiče nebo napájecí zdroje. Vedle toho NZXT nabízí i základní desky, které se mohou dostat do výběru, ale paměti, procesory a grafické karty už jsou pochopitelně od někoho jiného. 
 
 
Pokud se rozhodneme si takto sestavit vlastní PC, nemusíme si hned volit s připravených sestav. Můžeme využít jednoduchého průvodce, který se nás zeptá, jaký výkon ve hrách očekáváme (FPS v konkrétních titulech) a při jakém rozlišení. Pak si vybereme mezi AMD a Intelem a zvolíme rozpočet. 
 
Na výběr je přitom hardware několika značek, což platí i pro základní desky či chladiče, které se jinak snaží NZXT nabízet především z vlastních řad. Jde tak jednoduše o konfigurátor PC, na němž může být zajímavé především to, že grafické karty se ukazují běžně skladem a lhůta od objednání po poslání balíku je jen několik dní. Tato nabídka je ovšem k dispozici pouze pro zákazníky v USA nebo Kanadě. 


reklama