reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

NZXT H440: přelomová PC skříň?

15.1.2014, Jan Vítek, aktualita
NZXT H440: přelomová PC skříň?
Společnost NZXT si připravila prezentaci své nejnovější skříně H440, která má "otřást tradicemi", povznést sérii H na novou úroveň a přinést ventilátory nové generace. Podívejme se tedy, co konkrétního se pod touto marketingovou mluvou skrývá.
NZXT H440 bude k dispozici ve dvou verzích, a to konkrétně v leskle bílé CA-H440W-W1 a matně černé s červenými detaily CA-H440W-M1. Na první pohled bychom tuto skříň zařadili spíše mezi tiché modely, a to vzhledem k jejím předním dvířkům a celkově jednoduchému designu, který ale nese i zajímavé detaily jako průduchy ve vrchním panelu. Obě verze pak evidentně budou mít obdélníkové boční plexi.





Nejdříve se podívejme na specifikace. Ty udávají rozměry 220 x 510 x 475,3 mm a hmotnost 9,75 kg, což ukazuje na cca 0,8mm SECC. Dovnitř se vejdou desky formátů ATX, micro ATX nebo Mini ITX, takže o H440 můžeme mluvit jako o middle toweru, čemuž odpovídá také počet rozšiřujících slotů, respektive záslepek - 7.


Přelomové jistě je, že tato skříň nemá žádné mechanikové, tedy 5,25" pozice. Obsahuje pouze šest pozic pro disky a dvě pro SSD, takže NZXT zde cílí na uživatele, kteří už dlouho nedrželi v ruce optické médium. Pro chlazení je využita trojice předních 120mm ventilátorů FN V2, dále tu jsou tři další 120mm pozice nahoře a jedna vzadu, kde je 140mm ventilátor FN V2. Pro všechny tyto pozice platí, že podporují 120mm nebo 140mm ventilátory, ovšem vepředu a nahoře můžeme použít pouze dva 140mm. Samozřejmostí je u takovéto skříně podpora vodních chladičů, a to zde až se 360mm radiátory.






Co se týče prostoru pro komponenty, máme tu až 294 mm pro karty s HDD klecí na místě nebo až 406 mm bez HDD klece. Procesorový chladič může mít výšku až 180 mm. A nakonec je tu přední panel obsahující po dvou USB 3.0 a 2.0 a stejně tak dva audio konektory. Menší specialitkou je tu tlačítko pro vypnutí LED podsvícení.





NZXT se chlubí také velkým prostorem za zdrojem, jenž je využitelný pro uložení přebytečných kabelů. Ten bezpochyby vznikl především kvůli tomu, že se výrobce rozhodl nezahrnout do výbavy 5,25" pozice. Nad tímto místem můžeme vidět kovové diskové šuplíky, mezi nimiž je velkorysý prostor, který opět těží z nepřítomnosti mechanikových šachet. Vypadá to tedy, že proklamovaná výjimečnost skříně H440 tkví právě a pouze v těchto vlastnostech.

Dostupná by měla být velmi brzy, a to za cenu 109 euro, čili cca 3000 Kč, což je ještě akceptovatelné, však obsahuje čtyři ventilátory FN V2 (120 a 140 mm), které budou také brzy k dispozici brzy za cenu 9 a 10 euro.

Zde bychom mohli skončil, ale ještě se krátce podíváme na novou mechanickou klávesnici NZXT x Ducky Shine 3, jež se prodává v podobných barevných verzích jako skříň H440. Jde tedy o černou s červeným podsvícením a bílou, jejíž podsvícení vypadá také na bílé LED.





Má prý jít o početně "extrémně limitovanou edici" původní klávesnice NZXT Shine 3 Mechanical Keyboard vybavenou tlačítky Cherry MX Red s různými režimy podsvícení. Nabízí ji exkluzivně obchod NZXT Armory Store za 150 USD.

Zdroj: Hexus.net
reklama