Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

NZXT představuje regulátor pro až šest PWM ventilátorů

9.5.2013, Jan Vítek, aktualita
NZXT představuje regulátor pro až šest PWM ventilátorů
Společnost NZXT ohlásila příchod nového regulátoru otáček ventilátorů s označením Sentry Mix 2, do jehož schopností patří možnost připojit až šest ventilátorů, které k nastavení otáček využívají PWM. Můžeme přitom říci, že většina dostupných...
Společnost NZXT ohlásila příchod nového regulátoru otáček ventilátorů s označením Sentry Mix 2, do jehož schopností patří možnost připojit až šest ventilátorů, které k nastavení otáček využívají PWM. Můžeme přitom říci, že většina dostupných produktů podobného typu reguluje otáčky ventilátorů pomocí změny napětí, což často znemožní je provozovat na velmi nízké otáčky, respektive si pak uživatel nemusí být jistý, že se připojený ventilátor s nastaveným napětím rozjede.





Sentry Mix 2 má tedy šest kanálů, jejichž zapojení oznamuje vždy jedna kontrolka. Vybrat si přitom můžeme z pěti barev podsvícení. Co se týče samotných PWM kanálů, pak každý z nich má dle zprávy ustát zatížení až 30 W, což dohromady dává 180 W. To je samozřejmě až absurdně vysoký strop, neboť spotřeba ventilátorů pro chlazení PC se pohybuje v řádu wattů, a to ještě ne mnoha.





Zařízení je možné, respektive přímo vhodné umístit do standardní 5,25" pozice, která u řady nových PC již zůstává neosazena. Energii si pak bere z jednoho či dvou konektorů Peripheral Power a k dispozici je (alespoň zatím) jedna verze s matným čelním panelem. Cenu a dostupnost jsme se nedozvěděli.

Zdroj: techPowerUp