Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
30.10.2023, Milan Šurkala, aktualita
Nvidia chystá nové grafické karty řady Super, údajně se má jednat o GeForce RTX 4070 Super, RTX 4070 Ti Super a RTX 4080 Super. Nyní se objevily i specifikace, které by tyto nové karty měly mít.
GoodspeedM (24) | 2.11.20234:00
Tak na to jsem zvědavej. Před pár dny jsem koupil RTX 4070 . Hned jsem ji otestoval s mojí starou RTX 3070. Pokrok v FPS celkem slušný na to, že je to následují generace. Ale spotřeba ­- někde šla masivně dolů . Prostě to co chceš FPS nahoru a Watty dolů. Testík mám zde :­) https:­/­/youtu.be­/LG1gjrycDec?si=ycdydcNjKfmu9r6W , sdílejte, lajkujte, komentujte, ;­)
Odpovědět0  0
cdwN (585) | 2.11.202319:39
Já nevím, ale většina si kupuje novou grafiku, když chce hrát něco novýho, nač už jim ta stará nestačí. Dávat co dva roky 15000 za grafiku může leda tak svobodnej mládenec, co nemá hluboko do kapsy, nebo dítko s tatíčkem, co se mu chce zavděčit nebo se ho zbavit, aby neotravovalo.
Je to fajn boost přes generaci, ale takhle opravdu nakupuje málokdo. Doufám, že se z PC trhu nestane jen hloupej konzum tak jako z trhu s mobilnímy telefony a lidi nebudou měnit komponenty v PC jen proto, že vyšly z módy a jsou ­"out­", nýbrž stále z důvodu, že už jim stávající hardware opravdu výkonově nedostačuje....
Odpovědět0  0
GoodspeedM (24) | 5.11.20232:47
Ahoj, máš pravdu, že na RTX 4070 se vyplatí upgradovat ze starší slabší karty. Bohužel se teď z časových důvodů nedostanu na druhý byt, kde mám sekundární R7 3700X s RTX 2060. Ale kolem Vánoc tam mám cestu, takže tu sestavu potom můžu vzít domů a udělat zase testy, jak R7 3700X s RTX 4070 tak ­( R7 7700 s RTX 2060 ­- tento test už mám na youtubu, takže bych to mohl defakto prolnout s tím novým testem ­- videa mám uložené ­- Ale problém je , že ten test je dělanej jen na 16GB RAM oproti tomuto novému, který je na 32GB RAM ­- osobně si myslím, že tam kvůli té RAM nebude moc velký rozdíl. Dále hrají roli také verze driveru od nVidia. Před dvěma dny zase nové :­) . Já to nechci zase tak pachtit až do extrémů. Prostě jen dělám testy toho co zrovna mám nebo jsem v minulosti měl. Je to vyloženě pro lidi, běžné uživatele PC co by si chtěli i něco zahrát. Testy co dělají klasičtí většinou známí youtubeři, tak testují veměs na open rigu. Což se chová trochu jinak než PC v bedně. V Open rigu chybí airflow . Navíc hodně lidí si myslí, že testy těchto známých youtuberů jsou zmanipulované podle toho, který výrobce víc zaplatí za ,,zvýhodnění­" . Co se týče cen hardwaru, tak jde to nahoru jako všechno. Pro lidi co hrají málo a neplánují upgrade další tři roky, tak doručuji procesor od AMD a grafiku RX 7800 XT . Pro ty co u her tráví doslova život a také neplánují upgrade do tří let, tak těm bych doporučil také procesor od AMD, ale grafiku RTX 4070. A je to jen z důvodu té spotřeby těchto komponentů. Naopak nejsem zastáncem přehnaně drahého hardwaru. Můžeš mrknout na můj archaický web, který je spíš jen takovým seznamem všeho možného okolo těch mých PC a her gamecomputer.cz . Co se týče toho ,,konzumu­" no také nechápu lidi co musí mít každý rok nový iPhone :­)
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.