Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

OCZ bankrotuje a hledá záchranu u Toshiby

28.11.2013, Jan Vítek, aktualita
OCZ bankrotuje a hledá záchranu u Toshiby
Není žádným překvapením, že společnost OCZ Technology zažívá na trhu s SSD krušné časy, neboť musí konkurovat takovým gigantům, jako je Samsung, Intel s Micronem nebo i Seagate. Nyní se firma dostala do opravdových problémů, z nichž ji může vytáhnout Toshiba.
Nedávno se dostala na svět zpráva, že by právě Toshiba mohla odkoupit část firmy OCZ Technology, konkrétně divizi vyrábějící spotřebitelská SSD. Nyní se však OCZ dostalo do situace, kdy Hercules Technology Growth Capital, Inc. převzal správu nad jeho účty v Silicon Valley Bank a Wells Fargo Bank. OCZ Technology evidentně nebyla schopna splácet půjčky a opatření firmy Hercules jsou jen předem dohodnutou akcí pro takový případ.





Firma již dostala nabídku od Toshiba Corporation, která navrhla, že v následném bankrotovém řízení odkoupí její veškerá aktiva. Obě strany již částečně dohodly podmínky a firma OCZ na základě toho věří, že se jí podařilo úspěšně vyřídit všechny důležité body.

Podmínkou této dohody je, že Toshiba zachová dosavadní byznys, což zahrnuje i to, že zaměstnanci OCZ nepřijdou o práci. Nabídka firmy Toshiba již byla posouzena na základě United States Bankruptcy Code jako nejlepší východisko, a od OCZ se tak nyní očekává, že podá návrh na soudní prohlášení konkurzu ihned poté, co vyřídí své záležitosti s firmami Toshiba a Hercules. Druhou možností je na základě dostupných informací už jen likvidace firmy.

Zdroj: TZ OCZ Technology