Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

OCZ ukáže 3,5" SSD Aeon s paměťmi DRAM

9.9.2013, Jan Vítek, aktualita
OCZ ukáže 3,5" SSD Aeon s paměťmi DRAM
Společnost OCZ Technology, která se snaží stále držet na předním místě mezi výrobci SSD, oznámila, že již brzy uvede na trh novou sérii 3,5" SSD Aeon. Ukázat jej chce již dnes v New Yorku v rámci akce Wall Street Show, která se týká trhu...
Společnost OCZ Technology, která se snaží stále držet na předním místě mezi výrobci SSD, oznámila, že již brzy uvede na trh novou sérii 3,5" SSD Aeon. Ukázat jej chce již dnes v New Yorku v rámci akce Wall Street Show, která se týká trhu spojeného s HPC - High Performance Computing.




Starší verze disku série Aeon


Aeon Series 3,5" SSD má být vybaveno rozhraním SAS a vedle toho také paměťmi NVM, čili Non-Volatile Memory. Využívá ale paměti DRAM a ty jsou samozřejmě ze své podstaty závislé na stálých dodávkách energie, čili jsou Volatile, ovšem OCZ to řeší tak, že v případě výpadku hlavního zdroje napájení se obsah pamětí DRAM uloží do připravených pamětí NAND Flash. Ty tak při normálním provozu zůstávají nevyužity, či si snad v nich zařízení jen občas vytvoří kompletní zálohu?

Kapacity tak kvůli použití pamětí RAM nejsou moc vysoké, alespoň co se týče dřívějších verzeí, kde měly dosáhnout měly jen 64 GB. A pokud půjde o model založený na stejném principu jako ty, které OCZ prezentovalo již před rokem, pak budou využity nízko taktované paměti DRAM pracující na desítkách MHz spíše než na 800 MHz a podobné frekvenci, na níž dnes pracují DRAM využívané jako klasické operační paměti.

Zdroj: techPowerUp