reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

OCZ vypouští do světa SSD Vertex 450

23.5.2013, Jan Vítek, aktualita
OCZ vypouští do světa SSD Vertex 450
Firma OCZ Technology se rozhodla představit model SSD Vertex 450, který přichází poté, co byly na trh uvolněny již modely Vertex 4 a Vertex 5. Již dle názvu se tedy dá předpokládat, že nový model má namířeno přímo mezi ně co se týče výkonu...
Firma OCZ Technology se rozhodla představit model SSD Vertex 450, který přichází poté, co byly na trh uvolněny již modely Vertex 4 a Vertex 5. Již dle názvu se tedy dá předpokládat, že nový model má namířeno přímo mezi ně co se týče výkonu a ceny, přičemž sám výrobce uvádí, že má vyplnit škvíru mezi vysoce výkonnými hi-end modely a mainstreamem.





Vertex 450 využívá firemní kontroler Indilinx Barefoot 3 M10, jenž bude mít k dispozici 20nm paměti NAND Flash namísto 25nm modelů v SSD Vertex 4. Tento hardware má poskytnout rychlost čtení až 540 MB/s a zípis 530 MB/s, takže sekvenční operace jsou velmi rychlé a ani IOPS (4K random write) není se svou hodnotou 90000 vůbec špatný.

OCZ slibuje, že použitý kontroler dokáže poskytnout vysoký výkon bez ohledu na to, zda data jsou snadno komprimovatelná či ne a ten se také nemá časem příliš snižovat. Barefoot 3 verze M10 má být přitom stejný jako původní Barefoot 3, ovšem v jeho nabídce se objevila podpora šifrování pomocí 256bitového AES. K tomu také OCZ nabídne softwarové nástroje, které mají za úkol analyzovat opotřebení paměťových buněk, a poskytnout tak uživateli přehled o kondici jeho SSD.

Co se týče fyzického zpracování, jde o 2,5" model s výškou 7 mm vyrobený z hliníku, k němuž dostaneme také 3,5" adaptér a software Acronis True Image, s nímž si budeme moci snadno přenést operační systém (podporovány jsou také Windows 8) ze starého disku. K dispozici budou modely s kapacitami 128, 256 a 512 GB a tříletou zárukou.

Zdroj: TZ OCZ Technology
reklama