reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Office 2016 pro Windows přijdou 22. září

11.9.2015, Jan Vítek, aktualita
Office 2016 pro Windows přijdou 22. září
V přespříštím týdnu začne Microsoft nabídnout novou verzi kancelářského balíku Office, která nese označení 2016. Nejdříve se dočkají běžní zákazníci a ti, kteří využívají licenční balíčky, si počkají do 1. října.
Office 2016 pro Windows tedy přijdou na trh už za několik dní, čili to znamená konec vydávání předběžných verzí a procesu vylepšování tohoto softwaru. Microsoft přišel s první předběžnou verzí pro veřejnost již v květnu a vývojáři měli Office 2016 k dispozici ještě dříve. Těmto verzím pak někdy v průběhu podzimu vyprší platnost a přepnou se do omezeného režimu, aby snad někoho nenapadlo, že si ani nepotřebuje pořizovat konečnou placenou verzi tohoto kancelářského balíku. Uživatelé Mac OS X mají Office 2016 k dispozici již od července, ale možnost jejich využití je vyhrazena pouze předplatitelům služby Office 365.





Mezi klíčová vylepšení a nové funkce patří možnost editovat dokumenty společně s ostatními uživateli, a to v reálném čase, což je tedy funkce, kterou již dávno podporují Office Online. Office 2016 jsou vůbec především o tom, že lépe využívají cloudové technologie, aby umožnili snadné využívání více zařízení pro práci na těch samých dokumentech.





Microsoft se také rozhodl, že představí nový model pro aktualizaci Office, který bude určen pro firmy a organizace. Ty totiž nemají rády, když mají instalovat aktualizace, které nebyly dostatečně otestovány a Microsoft na to v novém modelu myslí. Představil tak novou možnost provádění aktualizací s označením Current Branch for Business, v jejímž rámci se využívá zpětná vazba od uživatelů Office 365 ProPlus. Tento způsob má přinášet celkem tři kumulativní aktualizace Office v jednom roce, které se ale budou týkat pouze případných nových funkcí. Bezpečnostní aktualizace budou ale nabízeny každý měsíc. První build Current Branch for Business je tedy dle zveřejněného plánu chystán na únor a další přijde v červnu.



Zdroj: Hexus.net

reklama