reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

OneDrive: 15 GB navíc za automatický upload fotek z telefonu

22.9.2014, Radan Tuhý, aktualita
OneDrive: 15 GB navíc za automatický upload fotek z telefonu
Microsoft se rozhodl zareagovat na aktualizaci iOS na verzi 8, u které měla spousta uživatelů problém s volným místem. Pokud si do konce září aktivujete automatický upload fotek z libovolného telefonu, získáte 15 GB zdarma.
Je velmi pravděpodobné, že jste zaregistrovali událost ze 17. září, což bylo datum, kdy byla k dispozici nová verze mobilního systému iOS společnosti Apple, konkrétně verze 8. Dobrou zprávou pro všechny je, že ať již máte iPhone, nebo třeba telefon s Windows Phone či Androidem, máte možnost do konce září získat 15 GB navíc v úložišti OneDrive. Stačí si aktivovat automatický upload fotografií.





V praxi to znamená, že pokud se ke službě zaregistrujete nyní poprvé, získáte celkem 30 GB volného prostoru na tomto cloudovém úložišti Microsoftu, a to zcela zdarma. To je poměrně slušná nabídka, pokud vezmeme v úvahu konkurenci. Pokud již toto úložiště využíváte, nemusíte mít strach, nabídka se vztahuje i na současné uživatele, a to dokonce i v případě, že máte automatický upload již aktivní.

Drobnou nevýhodou je, že těchto 15 GB navíc bude dedikováno pouze fotografiím, které budou tímto způsobem na úložiště automaticky nahrávány. Na druhou stranu tím získáme bezplatnou zálohu fotografií, což přijde vhod, pokud plánujeme koupi nového přístroje, nebo nám na telefonu dochází místo.

Právě volné místo na telefonu byl paradoxně jeden z hlavních důvodu, který se Microsoft pokusil využít ve svůj prospěch. Je celkem očividné, že tato strategie byla cílená převážně na majitele zařízení Apple, kde bylo kvůli aktualizaci na novou verzi systému často nutné uvolnit až okolo 7 GB volného místa, což u zařízení s 16 GB paměti nemuselo být zrovna jednoduché.

Pro zajímavost - společnost Microsoft nedávno provedla celkem viditelný redesign své titulní strany služby OneDrive, což by mohlo mimo jiné znamenat snahu tuto službu v budoucnu více propagovat a s největší pravděpodobností také více rozvíjet.

Poskytovatelé cloudových úložišť se nyní snaží celkem aktivně a viditelně předhánět v tom, co uživatelům nabídnou zdarma a případně co nabídnou navíc a za jakých podmínek. To v důsledku může znamenat pro nás - koncové uživatele - pouze výhody.

Zdroj: HardwareZone
reklama