reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

OneDrive: limit velikosti souboru 2 GB bude brzy pryč

1.9.2014, Radan Tuhý, aktualita
OneDrive: limit velikosti souboru 2 GB bude brzy pryč
Pokud využíváte cloudové úložiště OneDrive, mohli jste možná zaznamenat, že je již možné nahrát větší soubory, než 2 GB. Microsoft zřejmě v tichosti odstraňuje tento limit na blíže nespecifikované maximum.
Ještě donedávna nebylo na cloudové úložiště OneDrive společnosti Microsoft možné nahrát soubor o větší velikosti, než 2 GB. Limity velikosti souborů jsou u poskytovatelů cloudových úložišť sice poměrně běžnou praxí, na druhou stranu je momentálně trendem limity spíše odstraňovat.





Touto cestou se tedy vydal zřejmě i Microsoft. Tato změna byla s největší pravděpodobností poprvé zaznamenána uživatelem megaman821 na serveru Reddit, což následně potvrdila četná skupina uživatelů v komentářích na tento příspěvek.

V mezičase se také podařilo získat vyjádření Microsoftu, ze kterého vyplynulo, že skutečně započal proces navyšování původního limitu velikosti souboru. Tato změna se prý zatím týká jenom menší skupiny uživatelů, ale během nějaké doby má dojít k této změně u všech uživatelů služby.

Jiný zdroj pocházející ze společnosti Microsoft hovoří o tom, že odstranění limitu velikosti souboru bylo plánováno již delší dobu. Je tedy otázkou, zda se jedná skutečně o odstranění, nebo pouze o údajné navýšení limitu velikosti souboru. Microsoft ovšem dodává, že v dohledné době o této změně uvolní více informací.

Tak či tak, bylo zřejmě načase, jelikož například konkurenční Dropbox má aktuálně tento limit nastavený na 10 GB, přičemž Google Drive má maximálni velikost souboru 5 TB (5 000 GB). V praxi asi není až tak důležité, na jakou hodnotu Microsoft nakonec tento limit navýší, jelikož pro většinu uživatelů to bude znamenat fakticky odstranění tohoto limitu, pokud budeme vycházet z předpokladu, že není úplně běžné nahrávat do internetového úložiště soubory v jednotkách GB.

Zdroj: The Next Web
reklama