reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
27.11.2019, Jan Vítek, aktualita
Pokud se některá společnost či organizace kvůli obchodní válce mezi USA a Čínou někam stěhuje, pak se mluví především o tom, že mizí výroba právě z Číny, a to především do okolních zemích. Ale pak je tu RISC-V Foundation. 
honza1616 (3625) | 27.11.201911:47
"...Rozhodnutí nadace si také už vysloužilo odezvu v řadách amerických republikánů....­"
A co čekají za odezvu na Čínské sankce? Dobře jim tak když nechtějí udělit výjimku velkým technologickym gigantům tak je jasné že jim takove firmy budou utíkat, tim huř ze se to podepíše na propouštění, daních a dalších věcech,
Samozřejmě je to jen kapka vody v rybníce tak si firma nabere par lidi ve Švýcarsku a v USA jich par propusti, ovsem horší by to meli jejich zákazniky kteri na tom staví svuj HW viz zmíněné v článku , asi by se nasla alternativa
ale co když podobné dopady postihnou i větší firmy jako tomu bylo u Adobe nedávno. Co treba Microsoft, Intel, AMD...kdyby nemohli prodavat sve produkty v Číně.... to by melo velky dopadu na ekonomiku USA
Odpovědět0  0
DarkRichelieu (1230) | 27.11.201912:26
Kyby to náhodou napadlo více firem, tak se jim to zakáže, nějakým zákonem o čelení nepřátelům ameriky, nebo ohrožení zájmů spojených států a jejich lidu popřípadě nějakým jinak ­"vznešeně­" znějícím blábolem. Teď jen aby to stihli.
Odpovědět2  0
wrah666 (6205) | 28.11.20195:42
Už jen samotná šaškárna kolem Huawei ukazuje, jak hloupý nápad by to byl. Firmy v USA přišly na tržbách o astronomických 10 miliard. Huawei sice přiznává potíže, ale současně vykázala rekordní tržby. A bez ohledu na vyhrožování, ze strany USA mají podepsané smlouvy na 5G síétě možná v půlce zemí světa.. A je otázkou, co kutí v pozadí.. Jakmile je jednou donutíte, aby si navrhli a ve vlastních továrnách začali vyrábět vlastní čipy, tak už je od vás nebudou kupovat nikdy. Přičemž továren na polovodiče se v Číně momentálně buduje nemálo. A další už začínají vyrábět. A ohledně výzkumu a vývoje.. Krásným příkladem je právě 5G.. Na vývoji se podílelo kolik desítek firem, ovšem zdaleka nejvíc dalo právě opovrhované Huawei.. Celou třetinu.

PS: čistě pro představu, co nějak západní tisk nezmíní: Huawei je vlastně jen taková malá rodinná firmička. Jejíž roční rozpočet momentálně přesáhl rozpočet ČR!
Odpovědět1  0
Pavel Matějka (1578) | 28.11.20197:52
Přesně, u nás je pořád dost hlupáků, kteří tvrdí, že Čína všechno jen kopíruje ­- přitom Číňani podali v roce 2017 přes 300 tisíc žádostí o mezinárodní patenty ­- Amíci 160 tisíc. A ty nůžky se stále rozevírají. Inu, když se lidé zabývají kravinami jako 32 různých pohlaví, kampaň mee too, vliv ruských špionů na Ukrajině na volby v USA a lidská práva tučňáků v Patagonii, málokdy vymyslí něco užitečného.
Odpovědět1  0
wrah666 (6205) | 28.11.201910:47
Oni to skutečně dělali. Kopírovali. Ale to je doba před 20 lety. Jenže situace se změnila. ­"ONI­" investovali do výkzkumných center a výzkumu neskutečné prachy a momentálně výzkum ­"táhnou­", zatímco ­"MY­" se podílíme. A když budeme ­"my­" dělat potíže, tak nás prostě vykopnou a výsledky výzkumu už uvidíme jen jako výrobky jejich firem.. A co veselejšího: pokud k tomu dojde.. Kolik našich vědců zdrhne k nim? Za vyšší platy, za lépe vybavené výzkumné ústavy.. Během pár let bude rozdíl na úrovni alchymistické dílny versus moderní laboratoře. Kdo bude chtít něco vážně zkoumat, prostě bude muset jít k nim, i kdyby nechtěl.
Odpovědět1  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.