reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Palit GeForce GTX 1050 Ti KalmX s pasivním chlazením

7.2.2017, Jan Vítek, aktualita
Palit GeForce GTX 1050 Ti KalmX s pasivním chlazením
Palit si připravil novou grafickou kartu, s níž si budeme moci troufnout na AAA hry v rozlišení Full HD, přičemž ta slibuje už dle svého názvu tichý provoz. A tichý skutečně bude, neboť jde o zcela pasivní chlazení.
Palit GeForce GTX 1050 Ti KalmX tak využívá velký žebrovaný chladič, který však ani tak nezabere více než dva sloty, tedy stejně jako mnoho jiných aktivně chlazených karet. Je ale celkem vysoký, takže pokud máte menší (užší) skříň, bude třeba se ubezpečit, že se do ní karta skutečně vejde.





Chladič je dobře uzpůsoben pro pasivní chlazení, a tak nemá tak hustě uložená žebra, aby mohl mezi nimi volněji proudit vzduch. Teplo pak mezi ně pomáhá rozvádět dvojice heatpipe a proudění vzduchu napomůže také děrovaná záslepka.





Dle specifikací je tato karta dlouhá 182 mm a 142 mm vysoká, takže to máme asi tři centimetry výšky navíc oproti aktivně chlazeným modelům plné výšky. Specifikace NVIDIE mluví o taktech 1290 a 1392 MHz, což Palit v tomto případě dodržuje, a to platí i pro efektivní takt pamětí GDDR5, čili 7000 MHz. Kapacita paměti je 4 GB a celková propustnost standardních 112 GB/s. Výkon dodá 768 CUDA jader a spotřeba karty je až 75 W.





Na záslepce najdeme po jednom portu HDMI 2.0, Dual Link DVI a DisplayPort. Je zřejmé, že karta bude vyžadovat, aby byl kolem ní rozpohybovaný vzduch, aby se dokázala dobře chladit a nehrozil thermal throttling, čili škrcení výkonu kvůli přehřívání. Zatím také není jasné, kdy a za jakou cenu přijde na trh.

Zdroj: Hexus.net
reklama