Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

palmOne na CeBITu – Ve znamení komunikátoru

25.2.2005, Pavel Bureš, článek
palmOne na CeBITu – Ve znamení komunikátoru
Invex je za námi a tak nezbývá než se těšit na německý CeBIT. Brněnský veletrh PDA uživatele moc nenadchnul, většina výrobců kapesních počítačů na něm nevystavovala. Jinak tomu bude na CeBITu, kde budou mít stánky všichni významní výrobci, palmOne nevyjímaje. Jaké produkty budou k vidění?
Největším tahákem pro návštěvníky bude pravděpodobně funkční komunikátor palmOne Treo 650. Vlastnosti jsou již známé, takže si budete moci zařízení, které znáte zatím jen z článků, vyzkoušet. Doba jarních tiskových konferencí palmOne se blíží a tak očekávám, že v Hannoveru bude k vidění mimo Trea i klasické PDA, buďto Tungsten E2, mohl by to však být i kýžený nástupce Tungstenu C (jediného Palmu s Wi-Fi), nechme se překvapit.


„CeBIT 2005 nám a našim partnerům opět přináší skvělou příležitost představit odborným a profesionálním návštěvníkům nové trendy mobilních počítačů,” řekl Martin Börner, prodejní manažer pro oblast Střední a Východní Evropy společnosti palmOne. “Kromě smartphonů Treo budeme vystavovat zařízení pro jednotlivce, jako jsou například GPS systémy, i specializovaná profesionální řešení pro potřeby podniků.”

Na stánku palmOne budou vystavovat i další společnosti, jejichž produkty mají ke kapesním počítačům blízko.

Společnost Baracoda se zabývá sběrem dat v terénu a v nabídce má mj. mobilní tiskárnu a propisku pro snímání kódů. Zajímavější jsou USB Bluetooth moduly, které primárně slouží ke komunikaci s Bluetooth skenery, ale pokud nejste skladníkem, můžete modul používat jako kterýkoliv jiný BT dongle.




Další firmou, která se dostal do povědomí běžných uživatelů, je Enfora. Společnost se zabývá vývojem produktů využívajících bezdrátový přenos dat, známá je např. díky Wi-Fi pouzdru pro Palmy.

GoodLink od Good Technology slouží k synchronizaci s Microsoft Exchange, a to v reálném čase. Pokud vás zajímá, jak produkt funguje, na stránkách společnosti najdete ukázku.

Grabba vyrábí pro kapesní počítače příslušenství, které v obchodech nejspíš nekoupíte, protože je určeno pro podnikovou sféru. V nabídce má např. laserový skener pro Palmy nebo čtečku čipových karet.


Na stánku bude k vidění i nabídka známého německého softwarového portálu pdassi.de.

palmOne najdete na CeBITu v hale 26, stánek F 36.