reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

palmOne Tungsten T5 - Poslední fámy

17.9.2004, Petr Hájek, článek
palmOne Tungsten T5 - Poslední fámy
Je tomu každý rok a je tomu tak i letos, dlouho před uvedením novinek se objevují první "zaručené" fámy a spekulace, že se společnost palmOne chystá vydat další highendový model. Nyní tu ale je první hmatatelnější důkaz, že tomu tak skutečně bude - na diskuzním fóru webu Brighthand probleskla informace, že TT5 se již nachází v produktové databázi jednoho lokálního obchodníka s elektronikou za 400 USD.

Zmíněné fórum se nachází zde. Bohužel, u modelu nejsou uvedeny žádné konkrétní parametry, pouze je v jedné z nabídek uvedeno "Tungsten T5 USB desktop cradle" (29,99 USD). Je docela dobře možné, že palmOne Tungsten T5 nebude mít Palm Universal Connector. Na fóru jsou rovněž zmiňovány v ceníku uvedené položky "Tungsten T5 travel charger" (29,99 USD) a "Tungsten T5 hard case" (39,99 USD).

Co se stalo s Tungstenem T4?

Podle všech náznaků to zatím vypadá, že příští handheld palmOne nebude Tungsten T4, ale Tungsten T5, jako jeden z možných důvodů bývá občas uváděn fakt, že číslo 4 je v Číně a Japonsku považováno za velmi nešťastné, záležitost velice podobná místnímu pátku třináctého.

Co se ví o Tungstenu T5?

Definitivních informací sice není příliš, ale něco fám již přece jen prosáklo. Dle jedné z nich nemá mít TT5 vysouvací plošku ve spodní části, která řadu Tungsten tak proslavila, namísto toho se máme dočkat minitabletovského vzhledu podobnému Sony Clié PEG-TH55.

Má se za to, že handheld má mít celých 256 MB paměti. Spekulace, že půjde výhradně o flash ROM se nejeví jako příliš pravdivá a je mnohem pravděpodobnější, že paměť bude rozdělena po způsobu Sony Clié PEG-UX50.

Dále se povídá, že TT5 sice nemá mít vestavěný Wi-Fi modul, zato mu nebude chybět Bluetooth a zasvěcení mluví i o možnosti použít s tímto modelem palmOne SDIO Wi-Fi card.

Pokud společnost palmOne dodrží tradici, nových handheldů a komunikátoru (Treo 650) se dočkáme 1. října.
Zdroj: Brighthand
reklama