Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Panasonic Toughbook Handheld CF-P1

15.8.2005, Libor Kosour, aktualita
Panasonic Toughbook Handheld CF-P1
Chybí něco vašemu PDA? Některá z bezdrátových technologií nebo snad CompactFlash slot? A nebo toužíte po outdoorovém PDA, které vydrží i nejhrubější zacházení? Tak se pohodlně posaďte, ukážeme Vám PDA od Panasonicu, které má snad opravdu...
Chybí něco vašemu PDA? Některá z bezdrátových technologií nebo snad CompactFlash slot? A nebo toužíte po outdoorovém PDA, které vydrží i nejhrubější zacházení? Tak se pohodlně posaďte, ukážeme Vám PDA od Panasonicu, které má snad opravdu všechno.



Celý název PDA je "Toughbook Handheld CF-P1". Má rozměry 98 mm x 203 mm x 41 mm a rozhodně nepatří mezi nejlehčí. Jeho 540 gramů by Vám pořádně prohnulo kapsu. Zato ale vede vybaveností. Základem je pevné outdoorové hořčíkové case odolné proti extrémním vlivům. Chrání proti vodě, prachu i otřesům a umožňuje použití při teplotách od –29 °C do +60 °C. Uvnitř tepe klasický procesor Intel XScale PXA-263 400 MHz, kterému sekunduje 64 MB RAM a stejné množství ROM. K zobrazování slouží barevný dotykový TFT displej s rozlišením 240x320, schopný zobrazit 65 536 barev. Pod ním je malá 10 nebo 38 tlačítková klávesnice, která je podsvícena. Jako operační systém byl zvolen Microsoft Windows Mobile 2003.

Baterie má nadprůměrnou kapacitu 2100 mAh, což by podle výrobce mělo stačit až na 10 hodin práce při použití podsvícení. Bezdrátové technologie jsou zastoupeny více než bohatě: klasický IrDA, WLAN, Bluetooth a GPRS třídy 10. Zařízení je možné používat také jako klasický mobil. Dále může přístroj obsahovat jednotku GPS nebo čtečku čárkových kódů. Vložit do něj můžete kartu SecureDigital a CompactFlash. K počítači se připojuje přes sériový nebo USB port. Jako příslušenství se dodávají různé synchronizační kabely, dokovací stanice, nabíječky nebo headset.

Ale abych jen nechválil. Pokud budeme úplnými detailisty, zjistíme, že zařízení chybí k úplné dokonalosti ještě VGA displej s rozlišením 640x480 a megapixelový fotoaparát. Ve firemní sféře, pro kterou je určen, však není ani jedna z těchto věcí potřebná.

Tak co, líbilo by se Vám mít takovéto PDA?