reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Pasivně chlazená GeForce GTX 680? Od Colorful ano

20.6.2012, Jan Vítek, aktualita
Pasivně chlazená GeForce GTX 680? Od Colorful ano
Pokud si myslíte, že pasivní chlazení karty jako GeForce GTX 680 není dost dobře možné, pak čínská společnost Colorful si to rozhodně nemyslí. Představila totiž iGame GTX 680 passive, která využívá dvojici odnímatelných a rozlehlých pasivních...
Pokud si myslíte, že pasivní chlazení karty jako GeForce GTX 680 není dost dobře možné, pak čínská společnost Colorful si to rozhodně nemyslí. Představila totiž iGame GTX 680 passive, která využívá dvojici odnímatelných a rozlehlých pasivních chladičů vybavených heatpipe a hliníkovými žebry.





Ty se postarají o odvod tepla z GPU pomocí několika heatpipe a jeho distribuci do těla chladičů umístěných po obou stranách karty. Jedná se přitom o 8mm heatpipe, jichž je zde celkově dvacet a dle zdroje je celková chladicí plocha 280 žeber celkem 200 m2. To je samozřejmě nesmysl a správná hodnota jsou "pouze" dva metry čtvereční.





Karta je dle výrobce uchladitelná dokonce i jen s pomocí jedné části pasivu a druhou doporučuje připojit v případě, že nemá dobře odvětranou skříň, popřípadě se pokouší o přetaktování. Výrobce pochopitelně doporučuje pouze slabé přetaktování. Karta si bere energii především ze dvou 8pinových konektorů PCIe a nabízí po jednom konektoru dual-link DVI, HDMI a DisplayPort.





Výrobce se ovšem stále nerozhodl o tom, zda tento model uvolní do prodeje, či ne. Z toho důvodu ani nejsou známy informace o dostupnosti či ceně.

Zdroj: techPowerUp
reklama