reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Patriot ukázal flash paměti s USB Typem-C

6.6.2015, Jan Pánek, aktualita
Patriot ukázal flash paměti s USB Typem-C
Jedná se jednoduchá a malá zařízení, která ani tak nepřekvapí parametry, ale spíše svým konektorem. Produkty ani nebyly ukázány v akci, pouze byly vystaveny na letošním Computexu. Co na nás Patriot přichystal?
Patriot se řadí mezi společnosti, které mají konektor USB 3.1 Typ-C v oblibě. Už představil flash disky pro MacBook s tímto konektorem a teď si přichystal další flash paměti, i když parametry zaostávají a nenaplňují teoretické možnosti rozhraní USB 3.1.

Jejich rychlosti jsou slabé, u čtení to dělá 110 MB/s a u zápisu 20 MB/s. Už i paměti s USB 3.0 jsou rychlejší. Pro úplnost je nutné doplnit, že se na trhu objeví dvě kapacity: 32 GB a 64 GB. Ani v tomto případě jsme se tedy nedočkali zajímavých hodnot.

Co tedy může být na těchto flash discích zajímavého? Jedině cena. Parametry odpovídají levnějším flashkám, které běží například na USB 3.0. Patriot ale může cílit na uživatele, kteří si již pořídili zařízení s USB Typ-C.

Každopádně se jedná o další důležitý krok v nástupu konektoru Typu-C. Když by všechna zařízení byla drahá, port by neměl velké šance, aby se rozmohl. Pokud ale trh zavalí i levné periferie, tak uživatelům bude dávat smysl koupě počítače s tímto portem.

A pokud se na trhu objeví hodně zařízení, jako jsou televize, BlueRay přehrávače, které budou USB Typ-C podporovat, pomůže to v nástupu periferií. Jedná se o kruh, který se pomalu začíná roztáčet. Takže jisté je jen jedno, na trh začne přicházet čím dál tím více zařízení se zpětně nekompatibilním portem USB Typem-C.

Zdroj: KitGuru.net
reklama