reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Philips má 34" široký a zahnutý monitor IPS

6.1.2015, Jan Vítek, aktualita
Philips má 34" široký a zahnutý monitor IPS
Dle nabídky nových monitorů na CES 2015 to vypadá, že nastává éra velkých širokoúhlých monitorů se zahnutou obrazovkou. Nabízí je stále více firem a nejnověji také Philips, který představil model BDM3490UC.
Nový Philips BDM3490UC je tedy jedním z moderních monitorů vybavených velkou obrazovkou, zde tedy s úhlopříčkou 34". Slovo širokoúhlý zde potom v žádném případě neznamená již zažitých 16:9, ale rovnou 21:9, čemuž se muselo přizpůsobit také rozlišení. To má přesně 3440 x 1440 bodů (Ultrawide QHD), takže na takovém monitoru si budeme moci klidně zobrazit dva nebo i tři dokumenty vedle sebe a ve srovnání s Full HD bychom mohli být spokojeni i s vertikálním rozlišením.





Philips nezapomněl ani na design, ale ten ať si posoudí každý sám. Objektivě lze říci pouze to, že tu chybí možnost nastavení výšky a pokud si budeme chtít monitor natočit, budeme muset pohnout i s jeho podstavcem. Je tedy škoda, že na ergonomii Philips moc nemyslel. To asi bude platit i pro kabely, neboť na monitoru nevidím žádný prvek, který by je dokázal sepnout či prostě svést dohromady.





Co se týče panelu, pak Philips použill osmibitový AH-IPS LCD s obnovovací frekvencí 60 Hz na nativním rozlišení. Další specifikace udávají pozorovací úhly 178° v obou směrech, nativní kontrast 1000:1, jas až 300 cd/m2, odezvu SmartResponse 5 ms (GtG) a typickou 14 ms (GtG). Pro přivedení signálu využijeme buď DisplayPort 1.2 nebo tři rozhraní HDMI, z nichž jedno je verze 1.4, druhé 1.4 s podporou MHL a třetí verze 2.0. Vedle toho nechybí hub se čtyřmi USB 3.0 (jeden navíc s Fast Charging), pak se nezapomnělo na dva 7W reproduktory a co se týče napájení, dostaneme externí adaptér.

Zdroj: Hexus.net
reklama